Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Να χρηματοδοτηθούν επιτέλους τα Κέντρα Πρόληψης

Από την ΑΥΓΗ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/10/2009

"Να εκταμιευθεί το εγκεκριμένο ποσό των 2 εκατ. ευρώ, ώστε κανένα Κέντρο Πρόληψης να μην κλείσει και κανένας εργαζόμενος να μην μένει απλήρωτος".

Αυτό ζητεί με ανακοίνωσή του το πανελλαδικό σωματείο στελεχών πρόληψης από τους συναρμοδίους υπουργούς Υγείας, Οικονομικών και Εσωτερικών. Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητούν ακόμη από τους υπουργούς:

"Να εντάξουν το κομμάτι της χρηματοδότησης των Κέντρων Πρόληψης από Υπουργείο Υγείας - ΟΚΑΝΑ απευθείας στον κρατικό προϋπολογισμό του 2010, με αποκλειστικό κωδικό για τα Κέντρα Πρόληψης. Ύστερα από σκληρούς αγώνες, επʼ αυτού δεσμεύτηκε την τελευταία στιγμή η προηγούμενη κυβέρνηση, ώστε απομένει η υλοποίηση. Αξιοποίηση των προτάσεων του σωματείου στην προοπτική της νομοθέτησης ενός αρτιότερου θεσμικού πλαισίου, που θα μετασχηματίζει τα σημερινά Κέντρα Πρόληψης από θνησιγενείς αστικές εταιρείες σε ένα εύρωστο, αποκεντρωμένο δίκτυο ειδικών δημόσιων υπηρεσιών με μόνιμη χρηματοδότηση, εργασιακή εξασφάλιση του προσωπικού και αναβαθμισμένης ποιότητας παρεχόμενες υπηρεσίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: