Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Aπό την Συνέντευξη Τύπου της Υπουργού και της Υφυπουργού Υγείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-Συνέντευξη Τύπου Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και Υφυπουργού Φώφης Γενημματά. ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
........
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ......Και θέλω να κλείσω με το θέμα των ναρκωτικών. Στο θέμα των ναρκωτικών η προσπάθειά μας αναπτύσσεται σε τρεις τομείς. Ο πρώτος τομέας είναι να στηριχθούν τα κέντρα πρόληψης.

Ήδη η υπουργός στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων που έχουμε υπέγραψε μια πρώτη χρηματοδότηση έναντι των προβλημάτων και των υποχρεώσεων που έχουμε στα κέντρα πρόληψης με τις αμοιβές των ανθρώπων αυτών που είναι πάρα πολλούς μήνες απλήρωτοι. Και το λέω αυτό γιατί τα κέντρα πρόληψης θέλουμε να είναι ένα εργαλείο για μας, θέλουμε να είναι ένα εργαλείο πρόληψης και ενημέρωσης ιδιαίτερα των παιδιών μας γι’ αυτό θα ξεκινήσουμε μια συνεργασία και με το Υπουργείο Παιδείας ώστε να μπορούν οι άνθρωποι που εργάζονται στα κέντρα πρόληψης να φτάσουν στα σχολεία και να ενημερώσουν σωστά να προλάβουμε όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τις ουσίες, τις εξαρτήσεις αλλά και την ψυχική υγεία.

Αυτός είναι ένας μακροπρόθεσμος στόχος αλλά ελπίζουμε και ευχόμαστε και γι’ αυτό θα δουλέψουμε να φτάσουμε κάποια στιγμή σε μια σωστή πρόληψη από την ηλικία των παιδιών στο σχολείο.

Όλη η συνέντευξη εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: