Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009


Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2009
Ενδιαφέρον σεμινάριο για ενδοοικογενειακή βία


Συντάχθηκε απο τον/την Φωτεινή Παπανικολάου
Κυριακή, 01 Νοέμβριος 2009 21:22

Το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης με την στήριξη του διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Απ. Τάσιου και την συνεργασία του υπευθύνου Αγωγής Υγείας κ. Ι. Ντούμα διοργανώνει για δεύτερη χρονιά φέτος εκπαιδευτικό σεμινάριο για την πρόληψη της παιδικής επιθετικότητας ή σχολικό εκφοβισμό (bullying) στα σχολεία.
Το Κέντρο Πρόληψης αφουγκραζόμενο τις όλο και πιο συχνές διαμαρτυρίες και ανησυχίες από γονείς, αλλά και από δασκάλους για την επιθετικότητα των παιδιών, κυρίως μέσα στο χώρο, αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλον του σχολείου, προτείνει ένα πρωτότυπο πρόγραμμα πρόληψης με το εκπαιδευτικό υλικό “Το σπίτι των παιδιών”.
Οι εκπαιδευτικοί παίζουν σημαντικό ρόλο σε μια τέτοια προσπάθεια, καθώς είναι αυτοί που σε μεγάλο βαθμό μπορούν να διασφαλίσουν το κλίμα και την πολιτική του σχολείου. “Το σπίτι των παιδιών” είναι ένα εκπαιδευτικό υλικό για την αντιμετώπιση της παιδικής επιθετικότητας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι σχεδιασμένο ώστε να εφαρμόζεται από τους δασκάλους στις τάξεις, σε συνδυασμό ή συνέχεια του υλικού «Δεξιότητες για παιδιά του δημοτικού».
Για τον λόγο αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή των δασκάλων στο σεμινάριο είναι η προηγούμενη εκπαίδευσή τους στο υλικό “Δεξιότητες για παιδιά του δημοτικού”. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2009, (Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί).
Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, θα πρέπει να απευθύνονται στο Κέντρο Πρόληψης που βρίσκεται στην πλατεία Χατζηπέτρου.
http://www.trikalinanea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5722:2009-11-02-19-23-25&catid=5:2008-09-07-20-10-30&Itemid=7

Δεν υπάρχουν σχόλια: