Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Δημοσίευμα Ελευθεροτυπίας



Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010


Την ανακούφιση των εργαζομένων, λόγω της κίνησης της κυβέρνησης για την αποπληρωμή των κρατικών χρεών ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ προς τα 71 Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, διαδέχεται η ανησυχία, καθώς η έλλειψη διοίκησης στον οργανισμό παρατείνει την έλλειψη θεσμικού πλαισίου λειτουργίας, ιδιαίτερα εν όψει του σχεδίου «Καλλικράτης» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία αποτελεί τον κατά 50% εταίρο των Κέντρων Πρόληψης.
Αυτά επισήμανε το Σωματείο Στελεχών Πρόληψης τονίζοντας ότι ναι μεν τα «πέτρινα χρόνια» 2007-2009 φαίνεται να πέρασαν, αλλά πολλά κρίσιμα ζητήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα, όπως η εκπαίδευση στελεχών που δεν υφίσταται ύστερα από το κλείσιμο του αρμόδιου κέντρου του ΕΠΙΨΥ, την ίδια ώρα που το πρόβλημα των ναρκωτικών αλλά και της δημόσιας δωρεάν παροχής ψυχοκοινωνικής υγείας στις τοπικές κοινωνίες γιγαντώνεται.
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου συμμετείχε εκπρόσωπος των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ που υποστήριξε το ενιαίο τού αγώνα για πρόληψη - θεραπεία, αλλά και την αύξηση της συνολικής χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της εξάρτησης, καθώς ο φετινός προϋπολογισμός δεν καλύπτει ούτε τη μισθοδοσία.
Ανακοινώθηκε επίσης η πραγματοποίηση επιστημονικής διημερίδας με θέμα «Πρόληψη επί της ουσίας: Απολογισμός και προβολή του έργου των Κέντρων Πρόληψης» στις 27-28 Φεβρουαρίου στο Πάντειο. Οι συμμετέχοντες -για τους οποίους δεν υπάρχει περιορισμός- θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και σε εικονικά εργαστήρια ομάδων γονέων, εκπαιδευτικών ή εθελοντών.
Ν.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: