Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

O νέος Γ.Γ. Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας, πρώην μέλος Δ.Σ. Κέντρου Πρόληψης.



από το ιατροnet.gr

Δύο νέοι γενικοί γραμματείς στο υπουργείο Υγείας


Ο αντινομάρχης Αθηνών κ. Γιώργος Κατριβάνος και ο αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ κ. Αντώνης Δημόπουλος, είναι οι δύο νέοι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Υγείας. Ο κ. Κατριβάνος αναλαμβάνει τη γενική γραμματεία Πρόνοιας και ο κ. Δημόπουλος τη γενική γραμματεία Δημόσιας Υγείας.
Ο κ. Κατριβάνος γεννήθηκε το 1952 και σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός. Από το 2002 εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθηνών - Πειραιώς. Έχει διατελέσει Αντινομάρχης Εμπορίου, Τουρισμού, Πολεοδομιών, Οικονομικών, Προμηθειών και Περιβάλλοντος, καθώς και πρόεδρος των Νομαρχιακών Επιτροπών Διοικητικών Υπηρεσιών -Παιδείας και Πολιτισμού, Προϋπολογισμού – Οικονομικών - Προμηθειών, Τεχνικών Έργων -Πολεοδομίας.
Έχει επίσης διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου ‘Άγιος Σάββας’ (2007 - 2008), του νοσοκομείου ‘Ερυθρός Σταυρός’ (2003 - 2004) και του Κέντρου Πρόληψης Ναρκωτικών ‘ΦΑΕΘΩΝ’ (2003 - 2006).


Ο κ. Δημόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1953. Σπούδασε οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στην ορθοδοντική στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Βιέννης. Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε γραμματέας της Ορθοδοντικής Εταιρείας Ελλάδος και συμμετείχε σε πολλά συνέδρια με σειρά ανακοινώσεων.
Από το 1983 έως σήμερα εργάζεται ως ειδικός ορθοδοντικός. Δραστηριοποιείται στο χώρο της δημόσιας υγείας-κοινωνικής πολιτικής και διετέλεσε επί σειρά ετών σύμβουλος στο ΙΚΑ και στο Υπουργείο Υγείας. Θήτευσε ως αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας και υπήρξε πρόεδρος της ΜΚΟ 'Πρωτοβουλία για τον εκσυγχρονισμό στην Υγεία'. Είναι αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ - Ανδρέας Παπανδρέου από το 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: