Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

1ο Ρεπορτάζ από τα εγκαίνια της Ημερίδας
















Από την ενημερωτική ιστοσελίδα:

Η Φ. Γεννηματά εγκαινίασε διημερίδα για την πρόληψη των ουσιών

ΑΘΗΝΑ 27/02/2010

«Πρόληψη επί της ουσίας: Απολογισμός και προβολή του έργου των κέντρων πρόληψης» είναι το θέμα της 1ης πανελλήνιας διεπιστημονικής διημερίδας των Κέντρων Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών που έγινε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Την έναρξη των εργασιών της διημερίδας έκανε η υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Φώφη Γεννηματά.
Σκοπός της διημερίδας είναι η προβολή του έργου των Κέντρων Πρόληψης στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνται. Οι παρεμβάσεις τους στοχεύουν στην ψυχοκοινωνική ενίσχυση του υγιούς πληθυσμού, στην ανάπτυξη των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων θωράκισης του νέου απέναντι στην κουλτούρα της εξάρτησης.

Η οικογένεια, η σχολική κοινότητα, οι έφηβοι, οι νέοι και οι επαγγελματικές ομάδες αποτελούν τις κύριες κοινωνικές ομάδες παρέμβασης, στις οποίες τα Κέντρα Πρόληψης παρεμβαίνουν με δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης στην υιοθέτηση υγιών στάσεων και συμπεριφορών.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα αναπτυχθούν θέματα που έχουν να κάνουν με το θεσμικό πλαίσιο των Κέντρων Πρόληψης, τη σχολική κοινότητα και την οικογένεια, ενώ θα παρουσιαστούν και οι δράσεις που αναπτύσσουν τα Κέντρα.

http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&cid=1&aid=1093564

Δεν υπάρχουν σχόλια: