Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Προβλεπόμενες ρυθμίσεις στο Νομοσχέδιο για το ΕΣΥ, που μας ενδιαφέρουν σε σχέση και με την πρότασή μας για επίλυση του θεσμικού προβλήματος των ΚΠ


Τι αλλάζει στο ΕΣΥ

NAFTEMPORIKI.GR - Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010

[…….]

10 στόχοι

Πιο συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο συμβάλλει, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα του Υπουργείου, στην υλοποίηση 10 στόχων:

1. Εθνικό Σχέδιο για την πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας - βελτίωση του επιπέδου υγείας του ελληνικού λαού.

[…….]

6. Νέα Αρχιτεκτονική της Υγείας και της Πρόνοιας σύμφωνα με τη νέα διοικητική διάθρωση της χώρας (Καλλικράτης), τις κοινωνικές και περιφερειακές ανάγκες - Υγειονομικός Χάρτης.

7. Ολοκλήρωση του Ε.Σ.Υ. με την ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

[…….]

Πέντε νομοθετικά βήματα

Οι αλλαγές στην Υγεία, σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα, θα υλοποιηθούν σε πέντε νομοθετικά βήματα:

[.......]

3. Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας - Νέα Αρχιτεκτονική Υγείας
(Μετά τον Καλλικράτη και το Ασφαλιστικό)
Σχέδιο Νόμου: Οκτώβριος 2010


[.......]
.
Κύρια σημεία του ν/σχ

Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου έχουν ως εξής:

[…….]

Ά Ενοποίηση φορέων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Προβλέπεται η δυνατότητα συγχώνευσης και ενοποίησης των διοικήσεων και των φορέων Πρόνοιας αρμοδιότητας Υ.Υ.Κ.Α. και η αντιστοίχησή τους στην περιφερειακή διάρθρωση της χώρας και στο εθνικό Πρόγραμμα Προνοιακών Δράσεων.

[…….]
.
Δημιουργείται στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, "Διεύθυνση Εξαρτήσεων", στο πεδίο αρμοδιότητας της οποίας εντάσσονται και το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Αναδημοσίευση από το:
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1837923
.
[σ. blogger: α) Τα τονισμένα με χρώμα σημεία μπορούν να ενισχύσουν την πρότασή μας για 13 Περιφερειακά ΝΠΔΔ ως επίλυση του θεσμικού μας προβλήματος. Είναι σε μεγάλο βαθμό στο χέρι μας.
β) Σε σχέση με την τελευταία παράγραφο του δημοσιεύματος βλ. και στο σχέδιο νόμου: "Άρθρο 17 ....... 2. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 1 του ν. 3730/2008 (176 Α΄) η φράση «ασκείται από την Ειδική Υπηρεσία Προστασίας Ανηλίκων από τον Καπνό και το Αλκοόλ» αντικαθίσταται από τη φράση «ασκείται από τη Διεύθυνση Εξαρτήσεων της Γενικής Διευθύνσεως Δημόσιας Υγείας»" - http://www.yyka.gov.gr/ministry/grafeio-typoy/deltia-typoy/2010/ioylios/schedio-nomoy-toy-ypoyrgeioy-ygeias-kai-koinonikis-allileggyis-anabathmisi-toy-ethnikoy-systimatos-ygeias-kai-alles-diatakseis ]

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: