Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ο Δημοτικός Συνδυασμός Ικαρίας "Λαϊκή Συσπείρωση" για τα Κέντρα Πρόληψης.

ikariamag
H Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας για τα ναρκωτικά
Ναρκωτικά: Η άμεση λύση για την αντιμετώπιση παραμένει η πρόληψη, η θεραπεία και η κοινωνική επανένταξη.
.
[.......]
.
Υπενθυμίζεται ότι κάθε προσπάθεια απεξάρτησης με υποκατάστατο που είναι ενεργό μόνο απέναντι στην ηρωίνη είναι εξαρχής καταδικασμένη σε αποτυχία, αφού η πολυτοξικομανία αφορά πάνω από το 71% των εξαρτημένων. Την ίδια στιγμή τα «στεγνά» προγράμματα αγκομαχούν κάτω από την οικονομική θηλιά που τους έχει επιβληθεί, ενώ τα Κέντρα Πρόληψης αιμορραγούν οικονομικά σε ένα θεσμικό πλαίσιο που αποτελεί τη μήτρα πολλών προβλημάτων τους και η λύση τους μεταφέρεται στον… «Καλλικράτη». Η εξάρτηση είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, με πολλές παραμέτρους που παράγεται και αναπαράγεται από τη βασική αντίθεση κεφαλαίου – εργασίας. Έτσι, η τοξικομανία θα αντιμετωπίζεται στο βαθμό που η πάλη ενάντια της θα συνδέεται με τη γενικότερη πάλη του μαζικού λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος ενάντια στην εκμετάλλευση, με προοπτική την κατάργησή της.
.
Σε αυτή την κατεύθυνση η πάλη εναντίον τους πρέπει να είναι υπόθεση πρώτης γραμμής, καθώς οι προσπάθειες πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης είναι η μόνη ρεαλιστική και άμεση λύση για την αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών της τοξικοεξάρτησης. Τα τελευταία 4 χρόνια στην Ικαρία ιδιαίτερη ήταν η συμβολή των δήμων στην διαμόρφωση αντιναρκωτικού μετώπου και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών πρόληψης στο νησί μας, αποτέλεσμα αυτής της κοινής προσπάθειας με το κέντρο πρόληψης ΦΑΡΟΣ ήταν η σημαντική αναβάθμιση της έντασης και της ποιότητας της δουλειάς του ΦΑΡΟΥ σε όλο το νησί και η δρομολόγηση της δημιουργίας κέντρου πρόληψης στην Ικαρία. Θεωρούμε πως η εξέλιξη αυτή θα συμβάλει στην υλοποίηση του στόχου ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ- ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ - ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ, που αποτελεί βασική θέση στη δράση μας για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των ναρκωτικών.
.
Αναδημοσίευση από το:
http://www.ikariamag.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=537:2010-10-12-19-11-23&catid=48:2010-02-26-18-23-35&Itemid=60
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: