Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ο Δημοτικός Συνδυασμός Αθήνας "Λαϊκή Συσπείρωση" για τα Κέντρα Πρόληψης


Οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για μεγάλα προβλήματα της Αθήνας
Για τα προβλήματα των μεταναστών, για τα ναρκωτικά και το παρεμπόριο

[.......]

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ:

Το θέμα για μας δεν είναι σε ποιο σημείο της Ελλάδας θα κάνει «νόμιμη» ή παράνομη χρήση η νεολαία μας, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ. Το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι κοινωνικό και μόνο με την ανατροπή των συσχετισμών που συντηρούν τις πολιτικές που το παράγουν και το διαιωνίζουν και την οικοδόμηση ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, μπορεί να λυθεί. Σε αυτή την κατεύθυνση, έχουμε τους εξής στόχους πάλης:
-- Να σταματήσουν όλα τα προγράμματα συντήρησης του ΟΚΑΝΑ και να στηριχτούν οι χρήστες στην επιλογή στεγνών προγραμμάτων των ΚΕΘΕΑ και «18 ΑΝΩ». Αυτό προϋποθέτει άμεσο πολλαπλασιασμό των προγραμμάτων αυτών, των προσλήψεων, της παροχής χώρων και πόρων.
-- Ειδικά προγράμματα απεξάρτησης για τους μετανάστες, με ειδικευμένο προσωπικό, μακριά από τις κυρίαρχες πολιτικές του φακελώματος, των διώξεων και των διακρίσεων σε «νόμιμους» και «παράνομους».
-- Στον ΟΚΑΝΑ να παραμείνει μονάδα υποκατάστασης υψηλών προδιαγραφών που θα δέχεται μόνο χρήστες με ειδικά προβλήματα (π.χ. χρόνια νοσήματα), που και πάλι θα έχει στόχο την απεξάρτηση και επανένταξη του χρήστη.
-- Ολο το δυναμικό του ΟΚΑΝΑ να προσανατολιστεί στη στελέχωση των κέντρων πρόληψης που θα λειτουργήσουν, στη δουλειά στο δρόμο, σε κέντρα υποδοχής, επανένταξης κλπ.
-- Να υπάρξει συνεργασία των δημόσιων υγειονομικών μονάδων για την αντιμετώπιση των ιατρικών προβλημάτων των χρηστών (π.χ. ηπατίτιδα, AIDS κλπ.).
-- Να δημιουργηθούν μονάδες σωματικής απεξάρτησης στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας για τους χρόνιους χρήστες.
-- Ενιαίος φορέας και αντίληψη στην πρόληψη, τη θεραπεία, την επανένταξη.
.
[.......]

Αναδημοσίευση από το:

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: