Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Προωθούνται τα... παράλληλα, "καλλικρατικά" και ιατροκεντρικά "Κέντρα Πρόληψης" - Σιγή ιχθύος από ΚΕΔΚΕ και ΟΚΑΝΑ

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ. 213.20.38.360/364/365
Fax: 213.20.38.533
e- mail :press@maroussi.gr
www.maroussi.gr
.
Μαρούσι, 24 Νοεμβρίου 2010
.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρών στην κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για το πρόγραμμα «Καλλικράτης» ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

.
Στη εκδήλωση του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, με κεντρικό ομιλητή τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Ανάπτυξης της ΤΕΔΚΝΑ, Γιώργος Πατούλης.
.
Στο περιθώριο της συνεδρίασης ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις με τους ομολόγους του Δημάρχους της Αττικής σε ζητήματα που αφορούν στην προσαρμογή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης»
.
Ιδιαίτερα, ο κ. Πατούλης συζήτησε με τον νέο Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη το θέμα της κοινωνικής πρόνοιας στις τοπικές κοινωνίες για την στήριξη των ασθενέστερων οικονομικά και κοινωνικά συμπολιτών. Επίσης, αντάλλαξαν απόψεις για τον τρόπο λειτουργίας των Δημοτικών Κέντρων Πρόληψης και συμφώνησαν στο επόμενο διάστημα να υπάρξει συνάντηση για το θέμα αυτό.
.
Παράλληλα, ο κ. Δήμαρχος είχε συνομιλία με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό για θέματα που αφορούν στο Δήμο Αμαρουσίου, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη μία σειρά από αναπτυξιακά προγράμματα για βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
.
Ο κ. Δήμαρχος με την ολοκλήρωση της διημερίδας για την επιμόρφωση των νέων αιρετών της Αυτοδιοίκησης δήλωσε: «Το Μαρούσι παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις που αφορούν στη νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.
.
Το πρόγραμμα «Καλλικράτης» προχωρεί με γοργούς ρυθμούς, παρά τις δυσκολίες. Υπάρχει ωστόσο η διάθεση να συμβάλουμε, ώστε σύντομα να ξεπεραστούν τα εμπόδια και το Μαρούσι τα επόμενα χρόνια να γίνει πρότυπη πόλη στην Αττική.»
.
Αναδημοσίευση από το:
.
Σχόλιο blogger: Μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν το ζήτημα των "Δημοτικών Κέντρων Πρόληψης", που προωθεί ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, τα οποία και είναι ιατροκεντρικά και θα παρέχουν, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες που παρέχουν ήδη τα υφιστάμενα Κέντρα Πρόληψης "αστικές εταιρείες". Επειδή, όμως, το θέμα δεν είναι η "κινητικότητα" καθεαυτή, αλλά το γεγονός ότι εξελίσσεται τη στιγμή που δεν κινείται στην πράξη το θέμα της εξασφάλισης ύπαρξης των υφιστάμενων Κέντρων Πρόληψης από 01/01/11, ήρθε η ώρα η Πολιτεία να δώσει μια ευθεία εξήγηση σε όλους και όλες εμάς, που μόνο τη ζωή μας δεν έχουμε δώσει ακόμη, για να κρατηθούν ανοιχτές οι πολυχτηπημένες δομές μας: Γιατί αφήνει τις δομές και τη δουλειά μας στον αέρα εν όψει "Καλλικράτη", την ίδια στιγμή που ετοιμάζονται αυτά τα ξεχωριστά, παράλληλα, "καλλικρατικά Κέντρα Πρόληψης"; Τι λέει η ΚΕΔΚΕ γι' αυτά; "Αντάλλαξε απόψεις" κάποιος εκπρόσωπός της έστω "στο περιθώριο της συνεδρίασης" για τη συνέχιση της ύπαρξης των υφιστάμενων Κέντρων Πρόληψης από 01/01/11; Τι λέει ο ΟΚΑΝΑ; Πότε θα απαντήσει εγγράφως την προ μηνών σχετική επιστολή μας;
..

1 σχόλιο:

The Bear είπε...

Ποια ΚΕΔΚΕ, ρε παιδιά; Το ζήτημα των Κέντρων Πρόληψης τό 'χει αναλάβει εκ της Κυβερνήσεως με λευκή κάρτα ο ΟΚΑΝΑ. Όπως και τον μέχρι στιγμής επικοινωνιακό "εθνικό συντονισμό" για τις εξαρτήσεις - που μέχρι 17 δομές υποκαταστάτων σε λυόμενα μπορεί να προσφέρει. Τυχαίο; Δεν νομίζω...

Και μέχρι τώρα όλο και κατάφερνε να μισοκρύβεται πίσω από μεγάλα λόγια και διγλωσσία, από περιοδείες-παράτες, από αναβολές, από "επανεξετάσεις" και το κορυφαίο εκείνο, αυτάρεσκο και υπόκωφα πατερναλιστικό "μου λένε πως είμαι η μαμά της Πρόληψης"...

Δεν τα "κατάπιαμε" όμως τα ζογκλερικά κολπάκια και τώρα που όλες σχεδόν οι κορίνες βρίσκονται στο δάπεδο του τσίρκου, το θέαμα δεν είναι ούτε για γέλια. Τα λεφτά μας πίσω!