Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Ιδού (;) η πολυδιαφημισμένη "επίλυση του θεσμικού προβλήματος των Κέντρων Πρόληψης"

η ηλεκτρονική εφημερίδα της Κορινθίας
.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΔΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ”ΔΙΟΛΚΟΣ”
.
ΣΦΕΝΤΟΝΑ, στις 16 Δεκεμβρίου, 2010
.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γεώργιος Δέδες επισκέφθηκε την Τρίτη 14-12-2010, συνοδευόμενος από την Περιφερειακή σύμβουλο και μέλος του Δ.Σ του Κέντρου Πρόληψης «Δίολκος» κ.Ευαγγελία Σπανογιάννη-Αδάμ, τα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης της χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών Νομού Κορινθίας «Δίολκος»
.
Ο στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη για τα θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους στο Κέντρο «Δίολκος» καθώς και ενημέρωση των εργαζομένων και του Δ.Σ του Κέντρου για το ρόλο και τη θέση του στη νέα αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου.Τον κ.Δέδε υποδέχτηκαν θερμά ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δίολκου κ.Κων/νος Κανέλλος, ο Αντιπρόεδρος κ.Νίκος Δενδρινός, ο Γραμματέας κ.Νίκος Δημητρίου, ο Ταμίας Πατήρ Νικόλαος Βασιλόπουλος και η ομάδα των εργαζομένων του Κέντρου Πρόληψης κ.κ Παπαναστασίου Δήμητρα - Επιστημονική Υπεύθυνη, Κομιανού Γιολάντα, Γαϊτάνη Αθηνά, Πέππα Αθανασία, Κοϊνης Αριστοτέλης-Επιστημονικά στελέχη και Παπακυριακοπούλου Άννα - Διοικητική υπάλληλος.
.
Ο κ. Γεώργιος Δέδες, ενημερωμένος για το ρόλο και την ταυτότητα του Κέντρου Πρόληψης, άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα των εργαζομένων για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και την κατοχύρωσή τους, καθώς και την ίδρυση Συμβουλευτικού Σταθμού στην Κορινθία, συζήτησε την συνεργασία του Κέντρου με τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών και δήλωσε ότι το Κέντρο Πρόληψης σύμφωνα με το νέο Καλλικρατικό νόμο θα ενταχθεί με την παρούσα νομική του μορφή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τόνισε την καλή συνεργασία του Κέντρου με την Περιφέρεια, καθώς και τον ουσιαστικό του ρόλο στην προαγωγή της ψυχικής και συναισθηματικής υγείας της ευρύτερης κοινότητας του Νομού Κορινθίας όλα τα χρόνια της εύρυθμης λειτουργίας του, πράγματα που το έχουν καταστήσει ένα υγιές, λειτουργικό κι ενεργό Κέντρο Πρόληψης τόσο σε περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο.
.
Η συνάντηση έκλεισε μέσα σε πολύ ζεστό κλίμα υποσχέσεων και δεσμεύσεων για ομαλή ένταξη αλλά και συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης Δίολκος στη νέα αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση της Πελοποννήσου.
.
Αναδημοσίευση από το:
.
Σχόλιο blogger: Από πού αντλεί ο Αντιπεριφερειάρχης τις πληροφορίες επί των οποίων χτίζει τη δήλωσή του; Υπάρχει νέο νομικά επεξεργασμένο χωρίο για τον "Καλλικράτη"; Πού ακριβώς; Ή μήπως απλώς "έχει ακούσει κάτι";
.
Το κεντρικό μήνυμα, πάντως, βρίσκεται στην αναφορά περί παραμονής στην "παρούσα νομική μορφή". Δηλαδή στην μεγαλειώδους σαφήνειας νομική μορφή της Άντε-Να-Τελειώνουμε Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, ώστε "φτου κι απ' την αρχή" θα λένε τη μία ότι είμαστε του Αστικού Κώδικα και την άλλη των ΟΤΑ - για να μας εκβιάζουν με πετσόκομμα μισθών και δικαιωμάτων κατά πώς κάθε φορά τους βολεύει και, μες στην αναμπουμπούλα, να συνεχίζουν ωραίοι να παρακρατούν τα χρήματα που προορίζονται για τις δομές μας, προκειμένου να αιμοδοτούνται απ' αυτά "τρίτοι" (κυρίως ο ΟΚΑΝΑ).
.
Πρόκειται, βέβαια, για μια δήλωση Αντιπεριφερειάρχη όπως αποτυπώθηκε, τελικά, σ' ένα δημοσίευμα. Αν, όμως, έτσι έχουν τα πράγματα, τότε ωραία "επίλυση του θεσμικού προβλήματος" ετοιμάζουν oi "αρμόδιοι φορείς". Η "γραμμή ΟΚΑΝΑ" σ' όλο της το μεγαλείο. Μόνο που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο - την οργή των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, που έχει ξεχειλίσει και θα την βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Μέχρι να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους - μέχρι να νομοθετήσουν ένα θεσμικό πλαίσιο της προκοπής στην πράξη κι όχι στα λόγια...
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: