Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ντόλιος: Χρηματοδότηση των Κ.Π. από το ΥΠΕΣ εντός λίγων ημερών - "δεν είναι χρήσιμο να πάμε σε... 13 Κέντρα" (απάντηση στην επ. ερώτηση Κριτσωτάκη)

Η ΑΥΓΗ
.
Την ώρα που κλείνουν όλο και περισσότερα Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών και η υποχρηματοδότηση συνεχίζεται, η κυβέρνηση αρκείται να διακηρύττει ότι πρέπει να ιδρυθούν περισσότερα! Οφείλονται 8 εκατ. ευρώ από τον ΟΚΑΝΑ και 9 εκατ. από το υπουργείο Εσωτερικών, επεσήμανε χθες στη Βουλή ο Μιχάλης Κριτσωτάκης και πρόσθεσε ότι "τα Κέντρα Πρόληψης είναι από τα πρώτα θύματα της πολιτικής του Μνημονίου".

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος παραδέχθηκε την υστέρηση στη χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης λέγοντας ότι μέχρι το τέλος του 2009 είχε φθάσει μόλις το 50% και ότι το 2010 τα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας "δεν ανταποκρίθηκαν στο ύψος της χρηματοδότησης στο οποίο όφειλαν να ανταποκριθούν". Για το 2011 υποσχέθηκε ότι σε λίγες μέρες το υπουργείο Εσωτερικών θα εκταμιεύσε ι την πρώτη δόση, που "είναι μια ανακούφιση". Δεσμεύθηκε ακόμη ότι θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση της προγραμματικής σύμβασης που υπογράφηκε το 2009.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο του "Καλλικράτη" πολλοί δήμοι κλείνουν τα Κέντρα Πρόληψης, αναφέροντας το παράδειγμα του Δήμου Αχαρνών. "Δεν υπάρχει καμία ρύθμιση στον 'Καλλικράτη' που να επιβάλλει την κατάργησή τους, τη διάλυσή τους, τη συγχώνευσή τους ή την ενσωμάτωσή τους σε άλλες εταιρείες", απάντησε ο υφυπουργός διαβεβαιώνοντας ότι οι αστικές μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρείες μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν. Δεσμεύθηκε ακόμη ότι θα επεκταθεί η λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης σε άλλους δύο νομούς.

"Ενώ λέτε κάτι στα λόγια, από την άλλη μεριά κλείνει το ένα, κλείνει το άλλο και κανείς δεν μπορεί να το εμποδίσει", του επεσήμανε ο Μιχ. Κριτσωτάκης ζητώντας να "οχυρωθεί" η λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης. Υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει πρόταση νόμου για τη διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης, ενώ και οι εργαζόμενοι έχουν υποβάλει άριστες προτάσεις, όπως να δημιουργηθούν 13 κέντρα σε 13 περιφέρειες. Όμως ο Γ. Ντόλιος εκτίμησε ότι "δεν είναι χρήσιμο να πάμε σε 13 κέντρα. Θα δημιουργήσουμε συγκεντρωτικές δομές που δεν θα αποδώσουν".

.

Αναδημοσίευση από το: http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=597477

Δεν υπάρχουν σχόλια: