Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ντόλιος για συνέχιση λειτουργίας Κέντρων Πρόληψης και νομοθετική ρύθμιση (απάντηση στην επίκαιρη ερώτηση του Μιχ. Κριτσωτάκη)

Έντυπη Έκδοση

Ελευθεροτυπία, Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Κέντρα απεξάρτησης από αλκοόλ και τζόγο

.
Με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί προσεχώς, η κυβέρνηση σκοπεύει να διευρύνει το φάσμα των δραστηριοτήτων των Κέντρων Πρόληψης σε κάθε λογής εξαρτήσεις -αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια-, όπως προανήγγειλε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος.
.
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχ. Κριτσωτάκη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, ο κ. Ντόλιος διαβεβαίωσε για τη βούληση της κυβέρνησης να συνεχιστεί η λειτουργία τους καθώς κρίνεται πως αποδίδουν αποτελέσματα.
.
Ε.Δ.Β.
.
Αναδημοσίευση από το:
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=248424

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Όπως έχουμε καταθέσει και προ ημερών σε αρμόδιους τοπικούς φορείς "Υπεύθυνο Αγωγής Υγείας, Πρόεδρους Συλλόγων Γονέων,κ.α.) Ως εργαζόμενοι σε Κέντρο Πρόληψης που λειτούργησε από τα πρώτα στην Ελλάδα αναρωτιώμαστε για το υποκριτικό των πράξεων. Από την μια μεριά πληροφορούμαστε για νομοθετικές ρυθμίσεις που θα επιτρέπουν τα τυχερά παιχνίδια στις γειτονιές χωρίς ακόμα να διαφαίνενται κάποιοι αυστηροί κανονισμοί για την αποτροπή της συμμετοχής ανηλίκων, και από την άλλη καλούμαστε ως εργαζόμενοι να στην πρόληψη να προλάβουμε την εξάρτηση. Τα κοινωνικά αίτια των εξαρτήσεων (από ουσίες και συμπεριφορές) είναι ποικίλλα, ένα από τα πιο παραδεκτά στη διεθνή βιβλιογραφία είναι οι νόμοι και οινοοτροπίες που προωθούνται από το τρόπο εφαρμογής τους. Για ακόμα μια φορά τα Κέντρα Πρόληψης και οι εργαζόμενοι τους καλούνται να εργαστούν σε ένα παράλογο πλαίσιο ανάλογο με αυτό που ορίζει και το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τωμ Κέντρων Πρόληψης. Γιατί άραγε δεν ζητήθηκε η επιστημονική μας γνώμη για το θεσμικό πλαίσο που θα προλαμβάνει την εξάρτηση των νέων από τα τυχερά παιχνίδια; Γιατί ο ΟΚΑΝΑ ως εθνικός συντονιστικός φορέας πρόληψης δεν πήρε είσημη θέση για τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις;
Σοφία Σαββινίδου