Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Επίκαιρη Ερώτηση Βουλευτή ΚΚΕ, Γ. Γκιόκα, για Κ.Π. "ΔΙΕΞΟΔΟΣ" και θεσμικό πρόβλημα Κέντρων Πρόληψης

Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011
.
ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Να λυθεί άμεσα το θεσμικό τους πρόβλημα
Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή
.
Με αφορμή την αδυναμία λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» στην περιοχή Αχαρνών - Θρακομακεδόνων, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας, θίγοντας συνολικά το θεσμικό πρόβλημα που έχει προκύψει για τα 71 Κέντρα Πρόληψης της χώρας.
.
Οπως σημειώνει στο κείμενο της Ερώτησης: «Είναι γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών λόγω του απαράδεκτου καθεστώτος λειτουργίας τους ως Αστικές Εταιρείες και τις διατάξεις του "Καλλικράτη" που τα θεωρεί ανύπαρκτα.
.
Το τελειωτικό ξήλωμα των Κέντρων Πρόληψης έχει αρχίσει από την περιοχή Αχαρνών - Θρακομακεδόνων όπου στο Κέντρο Πρόληψης "ΔΙΕΞΟΔΟΣ" οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για λειτουργικά έξοδα।
.
Αλλά και να υπήρχαν, η Τράπεζα δεν αναγνωρίζει πλέον το ΔΣ του Κέντρου λόγω της μορφής του και δεν κινεί το λογαριασμό του.
Σε μία περιοχή που μαστίζεται από τα ναρκωτικά η διάλυση του Κέντρου Πρόληψης είναι εγκληματική ενέργεια।
.
Το ΔΣ του Δήμου με πρόταση του συνδυασμού "Λαϊκή Συσπείρωση" έλαβε ομόφωνη απόφαση στις 27/1/11 για συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης "ΔΙΕΞΟΔΟΣ". Παρ' όλα αυτά το Κέντρο αδυνατεί να λειτουργήσει».
.
Με βάση όλα τα παραπάνω, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τους υπουργούς:
.
Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχουν προχωρήσει προκειμένου να ρυθμιστεί άμεσα το πρόβλημα, που έχει προκύψει στο Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» και να εκταμιευτούν χρήματα για τη μισθοδοσία των εργαζομένων και την πληρωμή των λειτουργικών εξόδων του;
.
Αναφορικά με το θεσμικό πρόβλημα των 71 Κέντρων Πρόληψης, προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην οριστική επίλυση του προβλήματος των δομών στην κατεύθυνση της νομοθέτησης ενός ΝΠΔΔ που θα υπάγεται απ' ευθείας στο υπουργείο Υγείας και με εξασφάλιση όλων ανεξαιρέτως των σημερινών εργαζομένων;
.
Αναδημοσίευση από το:

Δεν υπάρχουν σχόλια: