Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Άρθρο της ενημερωτικής ιστοσελίδας "www.aftodioikisi.gr" για "βελτίωση" του πλαισίου λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης

αυτοΔΙΟΙΚηΣη
.
24/02/2011 11:41
.
Ντόλιος: Νέο πλαίσιο για τα κέντρα πρόληψης στα οποία συμμετέχουν οι Δήμοι
.
Νομοθετική ρύθμιση που θα βελτιώνει το πλαίσιο λειτουργίας των κέντρων πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών στις οποίες συμμετέχουν οι δήμοι, επεξεργάζονται από κοινού τα Υπουργεία Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Υγείας.
.
Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Ιωάννη Γκιόκα, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση μελετά τις αστικές αυτές εταιρείες, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, να τις διέπουν οι διατάξεις των εταιρειών του αστικού κώδικα.
.
Παράλληλα εξετάζεται τα κέντρα πρόληψης να διευρύνουν το κύκλο των δραστηριοτήτων τους προκειμένου η λειτουργία τους να μην περιορίζεται μόνο στην πρόληψη από τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών αλλά να επεκταθεί και στην πρόληψη των εξαρτήσεων γενικά και στην προαγωγή της κοινωνικής υγείας.
.
«Στο πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ δεν υπάρχει καμία ρύθμιση που να επιβάλλει την κατάργησή τους, που να επιβάλλει τη διάλυση τους ούτε τη συγχώνευση ή την ενσωμάτωσή τους σε άλλες επιχειρήσεις. Μπορούν λοιπόν αυτές οι αστικές εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, να συνεχίσουν να λειτουργούν και να υλοποιούν τις δράσεις που είχαν μέχρι σήμερα», διευκρίνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών.
.
Αναδημοσίευση από το: http://www.aftodioikisi.gr/ipoirgeio_esoterikon/10327
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: