Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Λένε στη Βουλή ότι "ξόφλησαν τα χρέη και αναμόρφωσαν το πλαίσιο λειτουργίας των Κ.Π." !!!! (Αιδώς Αργείοι..)


Πονοκέφαλος για τον Οργανισμό το χρέος των 35 εκατ. ευρώ Μέχρι τα τέλη του 2012 θα έχει εκλείψει το φαινόμενο της λίστας αναμονής για τα προγράμματα χορήγησης υποκατάστατων από τον Οργανισμό για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), εκτίμησε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστος Αηδόνης. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΛΑΟΣ, Ουρανίας Παπανδρέου, σχετικά με την κατάσταση του ΟΚΑΝΑ, όπως αποτυπώνεται και στο πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, ο κ. Αηδόνης σημείωσε πως τα περιγραφόμενα ανταποκρίνονται μεν στην πραγματικότητα, αλλά αφορούν την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία και άφησε στον ΟΚΑΝΑ, 35 εκατ. ευρώ χρέη.


«Αναμορφώσαμε το πλαίσιο λειτουργίας των κέντρων πρόληψης και εξοφλήσαμε όλα τα χρέη τους. Σχεδιάζουμε να υπάρξουν 17 νέες μονάδες του ΟΚΑΝΑ στα νοσοκομεία της χώρας και πιστεύουμε ότι το 2012 δεν θα υπάρχει λίστα αναμονής. Έχουμε ήδη προχωρήσει σε προκηρύξεις στο νοσοκομείο Καλαμάτας, στο ΚΑΤ, στο Ελπίς, στη Δράμα, στον Άγιο Νικόλαο. Γίνονται πράξη. Είμαστε η μόνη κυβέρνηση που δεν πρέπει να απολογηθεί», ανέφερε ο υφυπουργός. Στο ερώτημα δε, της κ, Παπαδάκη, εάν έχουν προωθηθεί στον εισαγγελέα οι καταχρήσεις που διαπιστώθηκαν στον ΟΚΑΝΑ και ποιος θα πάει φυλακή, ο κ. Αηδόνης απάντησε πως η κυβέρνηση ανέδειξε η ίδια την κατάσταση που παρέλαβε. Το ποιος θα πάει στη φυλακή, δεν το αποφασίζει το Ελληνικό Κοινοβούλιο», κατέληξε ο υφυπουργός.

Δείτε Εδώ, Εδώ και Εδώ

(Σημείωση Ιστολόγου: Γι' αυτό δεν θέλουν ένα Σωματείο που να λέει την αλήθεια και να διεκδικεί: Αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Εσωτερικών χρωστά έντεκα τουλάχιστον εκατ. ευρώ στα Κ.Π., το Υπουργείο Υγείας μέσω του ΟΚΑΝΑ δεν ξέρουμε αν έβαλε για το πρώτο τρίμηνο του 2011 και πόσα έβαλε, λόγω του εξαιρετικά γραφειοκρατικού συστήματος και βεβαίως.... οι απλές ρυθμίσεις που με τόση επιμονή του Σωματείου περιελήφθησαν στο πόρισμα της ΟΔΕ δεν έχουν ακόμα νομοθετηθεί και οπωσδήποτε δεν αποτελούν "αναμόρφωση του πλαισίου", αφού το πλαίσιο της "αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας" παραμένει.

Ωσονούπω θα τοποθετηθούμε και για την αντιεπιστημονική εμπλοκή του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στο κατά πόσο χρήσιμη και αποτελεσματική είναι η πρόληψη!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: