Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Κάλυψη της κοινής συνέντευξης τύπου από το Αθηναϊκό "ράδιο9"



ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Σε κοινή αγωνιστική δράση εναντίον των πολιτικών της κυβέρνσησης και του μνημονίου, προχωρούν κοινωνικοί φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα, επεσήμαναν τα βαθύτατα κοινωνικά προβλήματα που παρατηρούνται ως αποτέλεσμα της κρίσης και των κυβερνητικών επιλογών, που οδηγούν μεταξύ άλλων σε απαξίωση των δημόσιων αγαθών και ιδιωτικοποίηση τομέων όπως η υγεία, η παιδεία και τα δημόσια έργα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας, Δημήτρη Βαρνάβα, εργολάβοι έχουν αναλάβει να διαχειριστούν το σύστημα υγείας, την ίδια ώρα που παρατηρούνται φαινόμενα, όπως πολίτες που ζητούν να εγκλειστούν σε ψυχιατρία για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαΐ. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των γιατρών του ΙΚΑ, επεσήμαναν τη ζήτημα της υποχρηματοδότησης της υγείας, κάνοντας λόγω για υποκατάσταση των δημόσιων δομών από ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Απαξιωμένη και υποχρηματοδοτημένη είναι και η παιδεία, όπου, όπως ανέφερε ο αντιπρόδρος της ΟΛΜΕ Δημήτρης Γκίνης, η υπουργός Παιδείας προσπαθεί με φωτοβολίδες να πείσει πως κάτι καινούργιο γίνεται στην παιδεία, ενώ ο Καλλικράτης οδηγεί στη δημιουργία μαθητών 2 και περισσότερων ταχυτήτων. Στη Ρόδο, ωρομίσθοιοι καθηγητές δεν έχουν πληρωθεί από την πρόσληψη τους.

Οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης, κάνουν λόγο για έλλειψη πολιτικής βούλησης και απαξίωση του ρόλους τους καθώς λειτουργούν σε ένα θεσμικό κενό, δεν διαθέτουν ΣΣΕ, ενώ δεν έχουν καταβληθεί τα ποσά χρηματοδότησης τους από το Υπουργείο Εσωτερικών και τον, επίσης υποχρηματοδοτημένο, ΟΚΑΝΑ.
Για ιδιωτικοποίηση και των δημοσίων έργων, έκανε λόγο ο πρόεδρος των μηχανικών του δημοσίου Παναγιώτης Μούζιος, γεγονός που θα κοστίσει ακριβά στους πολίτες. Ήδη, 79 σχολεία θα κατασκευαστούν με σύμπραξη ιδιωιτικού και δημόσιου τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: