Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Κάλυψη της κοινής Συνέντευξης Τύπου του Σωματείου μας και του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ, από την εφημερίδα "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"

.

Σάββατο 25 Ιούνη 2011

.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΤΟΞΙΚΟΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ

.
Υπερασπίζοντας την αξία της ανθρώπινης ζωής
Συνέντευξη Τύπου και παράσταση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν χτες το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης και ο Σύλλογος Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ


..

Στο φόντο των ραγδαίων κοινωνικοοικονομικών εξελίξεων, οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης (ΚΠ) και του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ διατράνωσαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την απόφασή τους να μην επιτρέψουν τη συρρίκνωση των δομών Πρόληψης, Θεραπείας και Επανένταξης, την περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας και δωρεάν παροχής υπηρεσιών και την αποδιάρθρωση των εργασιακών τους σχέσεων.

.
Ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα ΚΠ, αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργεί το θεσμικό πλαίσιο στη λειτουργία των Κέντρων, με την απειλή του λουκέτου να καραδοκε. «Εχουμε μάθει να υπερασπίζουμε την ανθρώπινη αξία και τα μέτρα που έρχονται την πλήττουν. Δε θα μπορούσαμε να σωπάσουμε, ακόμη κι αν δεν είχαμε κλαδικά αιτήματα», επισήμανε ο Αλέξης Σταθακιός, αντιπρόεδρος του Σωματείου, ενώ για τα προβλήματα των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ μίλησε ο Γιάννης Κακλαμάνης, πρόεδρος του Συλλόγου, επισημαίνοντας τον κίνδυνο «να ανοίξουν διάπλατα οι πόρτες για "επενδύσεις" στο χώρο των τοξικοεξαρτήσεων από ιδιώτες».

.
«Τα προβλήματα της δουλειάς μας και του περιεχομένου της είναι απόρροια των κεντρικών επιλογών. Οφείλουμε να αντισταθούμε και να πούμε μεγάλα όχι. Ολες οι πολιτικές που δοκιμάστηκαν σε ό,τι αφορά τους χώρους μας καθορίστηκαν από το πώς θα κόψουν λεφτά, πώς θα περικόψουν μισθούς και δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες μας», σημείωσε ο Βασίλης Γρετσίστας, εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ, ενώ ο Ηρακλής Γκότσης, εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων στο «18 ΑΝΩ», υπογράμμισε: «Οι κοινωνικά ευάλωτοι πληθυσμοί είναι τα πρώτα θύματα, μετά ακολουθούμε εμείς».

.
Παράλληλα, όλοι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο χώρο της τοξικοεξάρτησης εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κυβέρνησης - σύμφωνα με δημοσιεύματα - για συγχώνευση ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ.

.
Αμέσως μετά οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, απαιτώντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, προκειμένου να πάρουν ξεκάθαρες απαντήσεις για τα περί κλεισίματος ή συγχώνευσης του Οργανισμού, που συνεπάγεται αντίστοιχα συρρίκνωση των δομών πρόληψης με βάση το νομικό πλαίσιο που ορίζει την αλληλεξάρτησή τους με τον ΟΚΑΝΑ. Ομως για άλλη μια φορά ήρθαν αντιμέτωποι με τον εμπαιγμό της πολιτικής ηγεσίας που ουσιαστικά αρνήθηκε τη συνάντηση.


Το αγωνιστικό ραντεβού τους ανανεώνεται για τη 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Ιούνη.

.

Αναδημοσίευση από το:


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: