Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Παρέμβαση της Κίνησης "Ανοιχτή Πόλη" στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αθηναίων (26/09/2011) - Ψήφισμα Δ.Σ. για όλους τους Φορείς

.
Η δημοτική Σύμβουλος Μαρία Κανελλοπούλου, έθεσε αρχικά το θέμα των κέντρων πρόληψης ΟΚΑΝΑ, για το οποίο ανέφερε:
.
«Σε 48ωρη απεργία προχώρησαν στις 22 και 23 / 9 οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης ΟΚΑΝΑ και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιδρώντας στη δραματική περιστολή των δημοτικών δαπανών, που οδηγούν σε διάλυση τις δομές φροντίδας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων (ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, Κέντρα Ψυχικής Υγείας, αυτοδιοικητικές δομές), με αποτέλεσμα οι χρήστες των υπηρεσιών τους να βρίσκονται κυριολεκτικά στο δρόμο.Ήδη, τόσο το ΚΕΘΕΑ όσο και οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Ψυχικής Υγείας, έχουν εκθέσει με αναλυτικά στοιχεία τις παροχές που προσφέρουν και τις πολλαπλάσιες ανάγκες οι οποίες δημιουργούνται λόγω κρίσης.
.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν :
· Ανάκληση της απόφασης του υπ. Οικονομικών για περικοπές έως και 50% των επιχορηγήσεων.

· Ανάκληση των εγκυκλίων για εργασιακή εφεδρεία του προσωπικού στις παραπάνω δομές. Υπενθυμίζεται ότι στα Κέντρα Πρόληψης, η αναλογία προσωπικού προς εργαζόμενους είναι 1 / 25.000.
· Απόσυρση των σχεδίων για συγχωνεύσεις - καταργήσεις κοινωνικών δομών.

.
Ζητάμε από το δημοτικό συμβούλιο να στηρίξει τις δομές φροντίδας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και τα αιτήματα των εργαζομένων σ’ αυτές.
» .



.

.

Εν συνεχεία το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα το εξής ψήφισμα στήριξης όλων των δομών ψυχοκοινωνικής φροντίδας και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων:



Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας για θέματα ψυχικής υγείας
Ψήφισμα για τις δομές απεξάρτησης και ψυχικής υγείας (ομόφωνα)


Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, αναγνωρίζοντας τα διαρκώς επιδεινούμενα και λόγω κρίσης προβλήματα χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και ψυχικής υγείας, προβλήματα που γίνονται ιδιαίτερα ορατά στο κέντρο της πόλης μας, αντιτίθεται στις περικοπές χρηματοδότησης, στις απολύσεις και συγχωνεύσεις δομών που αφορούν στους οργανισμούς ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, Κεντρα πρόληψης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κέντρα Ψυχικής Υγείας και αντιθέτως παροτρύνει για την περαιτέρω ενίσχυσή τους.

.

Αναδημοσίευση από το:
http://ecogreensnikoschryso.blogspot.com/2011/09/blog-post_26.html
....

Δεν υπάρχουν σχόλια: