Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ "ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ" ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ


21/10/2011

Διαμαρτυρία στους φορείς ψυχικής υγείας


.
Διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσουν εργαζόμενοι στους φορείς ψυχικής υγείας πρόληψης και απεξάρτησης σήμερα το απόγευμα, φτιάχνοντας ανθρώπινη αλυσίδα στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκη.

.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του -μεταξύ άλλων- το Συντονιστικό Εργαζομένων των Φορέων Ψυχικής Υγείας ΚΕΘΕΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ - ΟΚΑΝΑ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΨΥΧΑΡΓΩΣ - Ψ.Ν.Θ.: «

.

Οι πολιτικές του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου κατεδαφίζουν το κράτος Πρόνοιας με τις περικοπές, τις καταργήσεις, τις συγχωνεύσεις και την εργασιακή εφεδρεία. Ως εργαζόμενοι έχουμε ήδη υποστεί τη λεηλασία του εισοδήματός μας και την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας, ως πολίτες αγωνιούμε και αγανακτούμε για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στην Ελλάδα, ως λειτουργοί του κράτους πρόνοιας βιώνουμε το αδιέξοδο της συρρίκνωσής του, τη στιγμή που γύρω μας αναπτύσσονται όλες οι προϋποθέσεις για την αύξηση της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής νοσηρότητας. Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα της ελεύθερης και ακώλυτης πρόσβασης σε δημόσιες, δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας. Ζητάμε τη συμπαράσταση της κοινωνίας με την πεποίθηση ότι ο τελικός αποδέκτης της κρίσης θα είναι η ίδια στο σύνολό της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: