Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Δημοτικό Συμβ. Σάμου προς Κυβέρνηση: "Δώστε τα χρέη σας στα Κ.Π., ενισχύστε τα θεσμικά, μην απειλείτε το προσωπικό τους!"


Νοε 10, 2011

.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ TΥΠΟΥ

.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου στις 31-10—2011 ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ (αρ. απόφ. 355/2011) συμπαράστασης στο Κέντρο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας Ν. Σάμου «Ο ΦΑΡΟΣ»

Το Κέντρο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας Ν. Σάμου «Ο ΦΑΡΟΣ» εδώ και 11 χρόνια υποστηρίζει το τοπικό πληθυσμό και έχει υλοποιήσει μια πληθώρα παρεμβάσεων για κάθε κοινωνική ομάδα των νησιών. «Ο ΦΑΡΟΣ» έχει μεγάλο εύρος λειτουργίας που αφορά ψυχοκοινωνική στήριξη κάθε ανθρώπου που αντιμετωπίζει κάποιες μικρές ή μεγάλες δυσκολίες. Συνεπώς η παρουσία του στον χώρο της εκπαίδευσης, της οικογένειας, της εργασίας , της κοινότητας είναι συνεχής, αφορά κάθε πτυχή της ζωής και είναι αναγκαία, ειδικά στην δύσκολη εποχή- από κάθε άποψη- που βιώνουμε.

Για το λόγο αυτόν και λαμβάνοντας υπόψη:

α) Τις δραματικές περικοπές που έχει υποστεί η χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης από τα Υπουργεία Υγείας(μέσω ΟΚΑΝΑ) και Εσωτερικών (μέσω Κ.Α.Π), παρά την ύπαρξη προγραμματικών συμβάσεων, όπου το κόστος λειτουργίας κάθε Κέντρου Πρόληψης είναι λεπτομερώς προϋπολογισμένο.

β) Tο σοβαρό ενδεχόμενο που υπάρχει τα Κέντρα Πρόληψης να κληθούν να σχεδιάσουν και υλοποιήσουν παρεμβάσεις το 2012 με το 25%-30% της προβλεπόμενης χρηματοδότησής τους.

γ) Την ασαφή κατάσταση των Κέντρων Πρόληψης μετά την ψήφιση του Σχεδίου Νόμου «Κώδικας Ναρκωτικών» του Υπουργείου Δικαιοσύνης το Νοέμβριο του 2011, καθώς από τα προσχέδια φαίνονται να καταργούνται οι διατάξεις, οι οποίες ρύθμιζαν έστω μερικώς την ίδρυση, λειτουργία, χρηματοδότηση, επιστημονική παρακολούθηση και εποπτεία των Κέντρων Πρόληψης καθώς και την διοικητική και λειτουργική τους σχέση με την Πολιτεία.

δ) Ότι ήδη ορισμένα Κέντρα Πρόληψης βρίσκονται στις «λίστες» των οργανισμών υπό συγχώνευση, κατάργηση και συνακόλουθη εργασιακή εφεδρεία μέρους ή όλου του προσωπικού τους.

Απαιτούμε την καταβολή των χρεών και των Υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας προς το Κέντρο Πρόληψης Σάμου «ο Φάρος» και προς όλα τα Κέντρα Πρόληψης της Χώρας καθώς και τη μη περικοπή των προϋπολογισμών τους για το 2012, οι οποίοι προκύπτουν μέσα από λεπτομερείς προγραμματικές συμβάσεις που έχουν συνομολογηθεί αφενός ανάμεσα στα εμπλεκόμενα Υπουργεία τον ΟΚΑΝΑ, την ΚΕΔΕ και την ΕΕΤΑΑ, όσο και ανάμεσα στον ΟΚΑΝΑ (ως εντολοδόχο της Πολιτείας) και κάθε Κέντρο Πρόληψης ξεχωριστά.

Ζητούμε την νομοθετική κατοχύρωση και παραπέρα θεσμική ενδυνάμωση των Κέντρων Πρόληψης μέσα από τον υπό ψήφιση Νέο «Κώδικα Νόμων κατά των Ναρκωτικών»

Δεν θα δεχτούμε μείωση του προσωπικού του Κέντρου Πρόληψης Σάμου και επίσης υποστηρίζουμε ότι η εργασιακή ασφάλεια των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, είναι απαραίτητη συνθήκη, ώστε να μπορούν να υποστηρίζουν στις δύσκολες σημερινές συνθήκες τις τοπικές κοινωνίες.

Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί προς τα Υπουργεία:

1. Εσωτερικών

2. Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

3. Δικαιοσύνης

καθώς και στον ΟΚΑΝΑ και στην ΚΕΔΕ

Πηγή: "ράδιο Αρμονία" Σάμου

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: