Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Λοβέρδος: Προτείνει πογκρόμ εναντίον των γυναικών φορέων του AIDS και θέτει νέο deadline για την... επιτυχία της Αντιναρκωτικής "Μεταρρύθμισης"

.
ΛΟΒΕΡΔΟΣ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

..
«Να απελαθούν οι ιερόδουλες φορείς του AIDS»
.
Των ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΝΤΑΝΙ ΒΕΡΓΟΥ

..
Επικοινωνιακή καταιγίδα ξεσπά στο βουνό των προβλημάτων υγείας του κέντρου της Αθήνας. Χθες, ο υπουργός Υγείας και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδος επιστράτευσε από τον Κ. Καραμανλή μέχρι και τις απελάσεις γυναικών φορέων του AIDS, ενώ σήμερα, ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος καλεί σε συνάντηση τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη.

.

Ο δήμαρχος ήταν παρών και στη χθεσινή ημερίδα για την «προαγωγή της δημόσιας υγείας» που οργανώθηκε από τον αντιπρόεδρο Θ. Πάγκαλο, αλλά σκιάστηκε από τις εξαγγελίες Λοβέρδου. Ο υπουργός χαρακτήρισε «μεγάλο πρόβλημα της πόλης την αδήλωτη παράνομη πορνεία και τη σχέση της με το πρόβλημα της διάδοσης του AIDS». Τόνισε ότι είναι πλέον πρόβλημα της ελληνικής οικογένειας καθώς η μετάδοση γίνεται «από την παράνομη μετανάστρια στον Ελληνα πελάτη, στην ελληνική οικογένεια».

.
Από τους 620 οίκους ανοχής και studio οι 7 είναι νόμιμοι και από τα 20.000 εκδιδόμενα άτομα τα 1.200 είναι δηλωμένα, ανέφερε ο υπουργός Υγείας. Σε συνεργασία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, όπως είπε, δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας τα στοιχεία για την παράνομη εκπόρνευση καθώς «εγείρεται θέμα δημόσιας υγείας». Για να καταλήξει: «Να φύγουν από τη χώρα οι γυναίκες φορείς»! Ούτε συζήτηση βέβαια για τα τεράστια κενά στο καθεστώς ελέγχου και λειτουργίας των οίκων ανοχής από ΕΛ.ΑΣ., υπουργείο Υγείας και δήμους.

.
7 χρόνια αναμονή
Εικόνα σχετικής βελτίωσης θέλησε να δώσει ο κ. Λοβέρδος στο πρόβλημα των χρηστών ναρκωτικών, λέγοντας ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά αν και στην Αθήνα το πρόβλημα παραμένει μεγάλο και άλυτο. Οπως ανέφερε, στη Θεσσαλονίκη η λίστα αναμονής για ένταξη σε προγράμματα μεθαδόνης έχει μειωθεί από τα 4 χρόνια στις 20 μέρες και στον Πειραιά το πρόβλημα των χρηστών στο εμπορικό κέντρο της πόλης έχει εξαλειφθεί.

..
Στην Αθήνα, το κλείσιμο των μονάδων στην Καποδιστρίου και τα Εξάρχεια και η απορρόφηση των χρηστών από τα νοσοκομεία των Αθηνών είναι γεγονός. Παραμένουν όμως «ανθρώπινα κουφάρια» στην Τοσίτσα. «Χίλιοι άνθρωποι που περιμένουν θεραπεία. Στην πρωτεύουσα η αναμονή για θεραπεία διαρκεί 7 χρόνια. Πρέπει να γίνει κι εδώ 20 μέρες», είπε και δεσμεύτηκε ότι «μέχρι το τέλος του χειμώνα θα έχει εξαλειφθεί η λίστα της ντροπής που, κοιτάζοντας τη να μεγαλώνει, είχε χαρακτηρίσει επιτυχώς ο Κ. Καραμανλής».

..
Προένταξη
«Δεν βλέπω πολλά πράγματα να γίνονται. Το πρόβλημα με τους χρήστες είναι τεράστιο. Το φαινόμενο από την Τοσίτσα ανεβαίνει προς το Σύνταγμα», σημείωσε από την πλευρά του ο Γ. Καμίνης, ο οποίος στη συνέχεια υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Α. Λοβέρδο.

..
Και ενώ το πρόβλημα της λίστας αναμονής δεν έχει ακόμη λυθεί από την εποχή του Κ. Καραμανλή, η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη εξήγγειλε τη δημιουργία χώρων προένταξης στα θεραπευτικά προγράμματα, στους οποίους οι χρήστες εκτός λίστας θα μπορούν να κάνουν ακόμα και χρήση «αλλά όχι σε δημόσια θέα» και παράλληλα να λαμβάνουν στοιχειώδη φροντίδα -ιατρική περίθαλψη, τροφή, υγιεινή. Τέτοιοι χώροι λειτουργούν στο εξωτερικό, ανέφερε, και στόχο έχουν να παροτρύνουν τους χρήστες στην απεξάρτηση.

..
Φαίνεται πάντως ότι οι πρωτοβουλίες Πάγκαλου - Λοβέρδου δεν «καλύπτουν» την κυβέρνηση καθώς ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος καλεί σήμερα τον κ. Καμίνη σε συνάντηση. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος ζητούσε εδώ και καιρό συνάντηση διαπιστώνοντας ότι έχουν «κολλήσει» τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί από τον τέως πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου την περασμένη άνοιξη.
.
Αναδημοσίευση από το: http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=332267



Σχόλιο Ιστολόγου:
.

Ο ανεκδιήγητος όσο και επικίνδυνος Υπουργός Υγείας, μετά την υπόσχεση για "επίλυση" του προβλήματος των ναρκωτικών, απαιτεί "επίλυση" και του προβλήματος της διάδοσης του ιού του AIDS. Με τους ίδιους πάντα όρους, που παραπέμπουν ευθέως σε ναζιστικές βιο-κατασταλτικές μεθόδους - προσθέτοντας τώρα μια αποφασιστική πινελιά ρατσισμού και σεξισμού (το AIDS μεταδίδεται "από την παράνομη μετανάστρια στον Ελληνα πελάτη, στην ελληνική οικογένεια"). Προφανώς είναι ανάξια λόγου για τον υποψήφιο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ η πληθώρα επιστημονικών δημοσιεύσεων, που συνδέουν την όξυνση της διάδοσης του HIV/AIDS στην Ελλάδα με τις περικοπές δημοσίων παροχών υγείας και υγιεινής, των οποίων ο ίδιος ως Υπουργός Υγείας είναι πρωτεργάτης.

..

Το δε νέο όριο για την "επίλυση του προβλήματος των ναρκωτικών", μετά τα μέσα Νοέμβρη 2011, μεταφέρεται από τον Υπουργό στα τέλη Φλεβάρη 2012. Εκτός κι αν ρίξει χιόνι τον Απρίλη, οπότε μπορεί και να μας πει ότι δεν τελείωσε ο χειμώνας...

..

Ναι, τα ψέμματα έχουν ξανά την τιμητική τους. Χαρακτηριστική και η αναφορά του Υπουργού στην "εξάλειψη" του "προβλήματος των χρηστών στο εμπορικό κέντρο της πόλης" του Πειραιά. Όμως "το πρόβλημα των χρηστών", δηλαδή η πιάτσα, η κορυφή του παγόβουνου της εξάρτησης, ακόμη και τα παιδιά του Δημοτικού στον Πειραιά ξέρουν ότι μεταφέρθηκε ένα τετράγωνο πέρα, απ' το σημείο στο οποίο βρισκόταν η Μονάδα ΟΚΑΝΑ του Πειραιά.

..

"Το πρόβλημα των χρηστών"... Μια τερατώδης διαστροφή του φαινομένου της τοξικοεξάρτησης, με όρους λάιφ-στάιλ και αναπαραγωγής όλων των στερεοτύπων/αναπαραστάσεων της εξάρτησης - διαστροφή στην οποία η Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ βάζει πλάτη, όπως φαίνεται και από αυτό το ρεπορτάζ στην φράση της "όχι σε δημόσια θέα"... Αλλά εκτός από τις φράσεις, υπάρχουν και οι πράξεις... Όπως η προεκλογική εκστρατεία του κυρίου Λοβέρδου, που με ταρατατζούμ περνά -μετά τις εξαρτήσεις- και από την Έρημη Χώρα του AIDS... Ο νοών νοείτω...


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: