Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ: ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Διεύθυνση Γραμματείας: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β.
Τηλ.: 6978741064, 6945833231, 6936828341. ΦΑΞ: 2265072441, 2273023441. e-mail:
prolipsiworkers@yahoo.gr
. .


Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012
.


ΨΗΦΙΣΜΑ: ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ


.


Γη, νερό κι αέρα γυρεύουν οι ντόπιοι και διεθνείς τοκογλύφοι, για να μας μάθουν τι εστί ανάπτυξη. Τρέχουν να υπογράψουν τα σχετικά πωλητήρια οι διορισμένοι «κυβερνήτες», για να μας μάθουν τι εστί πατρίδα. Η επιχείρηση «σωτηρίας της χώρας» συνεχίζεται με την λογιστική αποτίμηση -σε κάθε είδους νομίσματα, «ενιαία» και μη- της υγείας, της παιδείας, της στέγασης, του ελεύθερου χρόνου, των αναγκαίων για την ζωή κοινωνικών αγαθών.


.
Αναπόσπαστο μέρος της επιχείρησης η αρπαγή των δημόσιων χώρων του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά, η μετατροπή τους σε ιδιόκτητα κάστρα κερδοσκοπίας. Αν οι σχεδιασμοί υλοποιηθούν, οι πολίτες των περιοχών και ολόκληρης της Αττικής θα κληθούν να καταβάλουν πολλαπλό αντίτιμο. Όχι μόνο η πρόσβαση στους χώρους και στους παρακείμενους γιαλούς θα γίνεται με καταβολή χρηματικού αντιτίμου, αλλά και ένας σημαντικός «πνεύμονας» πρασίνου του λεκανοπεδίου θα τσιμεντοποιηθεί και θα ενταφιαστούν οι ανυπολόγιστες κοινωνικοποιητικές δυνατότητές του. Αντί για αγκάλη ανοιχτή στην λαϊκή αναψυχή, αντί για περιβάλλον πλαισιωτικό και πολλαπλασιαστικό της προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης, ιδιαίτερα της νεολαίας, η ευρύτερη περιοχή θα μετατραπεί σε τέλμα αυτοϊκανοποιητικού συναγελασμού των οικονομικά εχόντων. Και σε αποτρόπαιο σύμβολο των πιο μικρόνοων «μεταρρυθμιστικών οραμάτων», που προσδοκούν παχύχλοους κήπους πολυτελών ξενοδοχείων και φωταγωγημένες μπαρμπουτιέρες στις παρυφές μιας καταρρέουσας κοινωνίας. Οι περιβαλλοντικές, κοινωνικές και πολιτισμικές παρενέργειες, σε περίοδο έντασης της ψυχικής και κοινωνικής δυσφορίας θα είναι πλήθιες και σκληρές για τους πολλούς, προς όφελος των ολίγων, που θα ξεσκάνε κάνοντας νωχελικά τα ψώνια τους στην παραλία, παίζοντας ρουλέτα και κραδαίνοντας πολύχρωμα κοκτέιλ.


.
Όσα ως σήμερα οι δημοκρατικοί κοινωνικοί αγώνες είχαν καταστήσει δικαιώματα, μετατρέπονται σε εμπορεύματα. Η απάντηση σε μια τέτοια γενικευμένη επίθεση δεν μπορεί, πια, να αναζητείται «ατομικά» ή «συντεχνιακά». Η επιβίωση καθενός είναι -και φανερά πλέον- άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιβίωση των άλλων: Με θετικό πρόσημο ως προς αυτούς που χτυπιούνται και αποστερούνται, με αρνητικό πρόσημο ως προς αυτούς που χτυπούν, συντηρούν και κερδοσκοπούν.


.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους δίκαιους αγώνες των πολιτών του Ελληνικού και ολόκληρης της Αττικής, που επί χρόνια διεκδικούν ελεύθερη πρόσβαση και με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον ανάπτυξη των διαρκώς απειλούμενων χώρων, έχοντας μάλιστα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για μετατροπή τους σε Μητροπολιτικό Πάρκο ήπιας ανάπτυξης.


.
Ανταποκρινόμενοι στο κοινό κάλεσμα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και της «Πρωτοβουλίας για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό», θα βρισκόμαστε στους χώρους του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, την Κυριακή, 4 Μαρτίου २०१२. Για να φυτέψουμε μαζί με άλλους πολίτες, κινήσεις, σωματεία τον ελαιώνα μας, να τον φροντίσουμε και να τον προστατεύσουμε απ’ τα κερδολάγνα χέρια, που καταστρέφουν ό,τι ζωντανό και λεύτερο εμποδίζει την λαβή τους.


.
Ο αγώνας για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού είναι αγώνας για τη ζωή, αγώνας για τις μελλοντικές γενιές, αγώνας για την αξιοπρέπεια.


.
Το Δ.Σ. του Σωματείου


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: