Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Η Επιτροπή Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στο Υπουργείο Εσωτερικών: Παρέμβαση για στήριξη των Κέντρων Πρόληψης

.
.

.


.
.


.

Επίσκεψη της Όλγας Γεροβασίλη στο ΥΠ.ΕΣ.

..

Την Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που αποτελούνταν από τις βουλευτές Σοφία Σακοράφα (Β’ Αθηνών), Αφροδίτη Σταμπουλή (Σερρών) και Όλγα Γεροβασίλη (Άρτας) επισκέφθηκαν το Υπουργείο Εσωτερικών στα πλαίσια των καθηκόντων τους, καθώς έχουν οριστεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Ελέγχου του υπουργείου Εσωτερικών.

.

Ο Υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις αρμοδιότητες και τις προτεραιότητες του υπουργείου.

.

Ανταλλάχθηκαν απόψεις και προτάσεις για μια σειρά θεμάτων, με έμφαση στα Δίκτυα κοινωνικής προστασίας, όπως το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», τα Κέντρα Πρόληψης, και η δημιουργία νέων δομών αλληλεγγύης.

.

Έγινε εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα των Ο.Τ.Α., η οποία επικεντρώθηκε στην αναντιστοιχία πόρων και αρμοδιοτήτων και εξειδικεύτηκε στη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, στην μεταφορά μαθητών, στα θέματα καθαριότητας και διαχείρισης απορριμμάτων. Τονίσθηκε η επείγουσα η απόδοση των οφειλομένων παρακρατηθέντων πόρων προς τους Ο.Τ.Α., καθώς και η αναγκαιότητα απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ώστε να δοθεί στους Ο.ΤΑ. η μέγιστη αναπτυξιακή ώθηση.

.

Τέλος, συζητήθηκαν τα θέματα της ιθαγένειας-μετανάστευσης και της αλλαγής του εκλογικού νόμου, τα οποία τέθηκαν από την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, επίσης ως θέματα υψηλής ιεράρχησης.


..

Αναδημοσίευση από το: Μονοπλιό Άρτας

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: