Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΚΕΔΕ προς Υπουργείο Εσωτερικών: "Περιμένουμε 513,8 εκ. ευρώ"

.
.

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

.

"Κόκκινη γραμμή" τα 2,7 δισ. ευρώ ή... παραιτήσεις προαναγγέλουν οι δήμαρχοι

..

Εν αναμονή της υπογραφής από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα της απόδοσης των 213,8 εκατ. ευρώ που οφείλονται στους δήμους από Παρελθόντα Οικονομικά Έτη (ΠΟΕ) και εν αναμονή της απάντησης του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με το αν θα τηρηθεί τελικά ό,τι έχει συμφωνηθεί και συνυπογραφεί μεταξύ ΚΕΔΕ και πρώην υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου και Φ.Σαχινίδη (αφορά την απόδοση στους δήμους 300 εκατ. ευρώ τα οποία «εκ παραδρομής», όπως είχε δηλωθεί, δεν είχαν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2012), διεξήχθη στα γραφεία της ΚΕΔΕ η συνάντηση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.
.
Μάλιστα, ο ΓΓ της ΚΕΔΕ Α. Κοιμίσης έκανε σαφές ότι εάν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα (που αφορούν την απόδοση στους δήμους 513,8 εκατ. ευρώ) θα υπάρξουν μαζικές παραιτήσεις δημάρχων.

.
Οι δήμαρχοι σκιαγράφησαν τα σοβαρότατα θεσμικά προβλήματα του Καλλικράτη αλλά και τα σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα που τους έχουν φέρει στο όριο της απόγνωσης. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης τόνισε ότι τα 2,7 δισ. ευρώ ετησίως αποτελούν «κόκκινη γραμμή» για την ΚΕΔΕ. «Δεν μπορούμε να αντέξουμε περαιτέρω μείωση. Οποιαδήποτε περικοπή θα λείψει από τους συμπολίτες μας. Δεν θα λείψει από τους αιρετούς» είπε.

.
Και συνέχισε τονίζοντας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

.
Εμείς έχουμε οργανώσει ένα εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών που απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών από τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα ΚΑΠΗ, το Βοήθεια στο Σπίτι, τα ΚΔΑΠ , ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ , τα Κοινωνικά Παντοπωλεία , τα Κέντρα Αλληλεγγύης για την ενίσχυση των απόρων, φτωχών, αστέγων με την παροχή συσσιτίων, ρούχων, φαρμάκων είτε κατά περίσταση χρηματικών βοηθημάτων, τα κέντρα πρόληψης εξάρτησης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας και πολλές άλλες δομές.
.
Προσπαθούμε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο φορέα να αντιμετωπίσουμε τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας που πλήττει όλο και περισσότερες οικογένειες συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη της κοινωνίας.
.
Οι δήμοι υλοποιούν το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας που απασχολεί 45.000 συμπολίτες μας για πέντε μήνες καθώς επίσης και τα προγράμματα ΤΟΠΕΚΟ (Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες ) και ΤΟΠΣΑ (Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση) και φυσικά έχουμε εκφράσει την ετοιμότητα μας να στηρίξουμε το πρόγραμμα Αυτεπιστασίας των Δήμων συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της μάστιγας της ανεργίας.
.
Ένα πρόγραμμα που χρειάζεται η έκδοση της σχετικής ΚΥΑ για την χρηματοδότηση ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση του.
.
Οι δήμοι μπορούν να αποτελέσουν ανάχωμα στην μεγάλη μάστιγα της κοινωνίας που είναι η ανεργία, αρκεί να εμπιστευτούμε και να στηρίξουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
.
Πηγή: ert.gr

.
Αναδημοσίευση από το:
http://notios-evoikos.blogspot.gr/2012/07/27.html
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: