Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Δελτίο Τύπου: Στάση Εργασίας την Πέμπτη, 30 Αυγούστου και συμπαράσταση στους συναδέλφους, εργαζομένους του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι"

.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Διεύθυνση Γραμματείας: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β.

Τηλ.: 6978741064, 6945833231, 6936828341. ΦΑΞ: 2265072441, 2273023441. e-mail: prolipsiworkers@yahoo.gr

.

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012


. .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

.

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης, αφού μεθοδικά ενημερώσαμε τους συναρμόδιους Φορείς, ως προς τις λεπτομέρειες της δεινής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι δομές μας, και βλέποντας καμία απολύτως αλλαγή πορείας έως τώρα, προχωρούμε σε προειδοποιητική στάση εργασίας (από τις 10πμ. ως την λήξη του ωραρίου), στις 30 Αυγούστου.

.

Διεκδικούμε:

.

1). Κανένα Κέντρο Πρόληψης να μην κλείσει, κανένας εργαζόμενος να μην μείνει απλήρωτος.

.

2). Άμεση καταβολή των οφειλών του Υπουργείου Εσωτερικών, που αγγίζουν πια τα 19,5 εκ. ευρώ.

.

3). Καμία περαιτέρω περικοπή του -ήδη δύο φορές περικομμένου κατά 50%- Προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας για τα Κέντρα Πρόληψης.

.

4). Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Κέντρα Πρόληψης, ώστε να καλύπτονται οι οξυμένες ανάγκες των κατοίκων της χώρας για δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας.

.

5). Άμεση καταβολή όλων των οφειλών του ΟΚΑΝΑ προς όλα ανεξαιρέτως τα Κέντρα Πρόληψης της χώρας. Διαφάνεια στην κατανομή των χρημάτων του Υπουργείου Υγείας, που κατατίθενται μεν στον «ενδιάμεσο» ΟΚΑΝΑ, αλλά από εκεί δεν φτάνουν σε όλα τα Κέντρα Πρόληψης.

.

6). Επίλυση του θεσμικού προβλήματος των δομών, με ενιαίο, διαφανές και δημοσίου χαρακτήρα πλαίσιο λειτουργίας, χωρίς πατρωνίες «με ξένα κόλλυβα».

.

7). Ισότιμη στήριξη και ανάπτυξη όλων των δομών Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων, Ψυχικής Υγείας και γενικότερα Κοινωνικής Πρόνοιας, με σαφή τον καθολικό, άρα δημόσιο, χαρακτήρα τους και με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους.

.

Ως Σωματείο Εργαζομένων σε αποκεντρωμένες δομές κοινωνικής πρόνοιας προσανατολιζόμαστε σε κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση του καθολικού δικαιώματος των κατοίκων της χώρας στην δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες μας καθώς και του συλλογικού δικαιώματός μας στην εργασία.

.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε, στο πλαίσιο Συντονισμών με άλλους εργασιακούς χώρους, όσα βιαίως αποστερούνται η πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας, με κοινές κινηματικές δράσεις.

.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην 48ωρη Απεργία και τις προγραμματισμένες παραστάσεις διαμαρτυρίας των συναδέλφων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» (30 & 31 Αυγούστου), που εδώ και χρόνια πλήττονται από τα αποτελέσματα της μανιώδους εφαρμογής των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών επί της ζωντανής κοινωνίας.

.

Το Δ.Σ. του Σωματείου


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: