Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου για Απεργία 26ης Σεπτέμβρη: Να ορθώσουμε την πλάτη, για να τους διώξουμε!

.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Διεύθυνση Γραμματείας: E.K.A, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β.  Τηλ.: 2265023590, 2102409015, 2273023443.
Φαξ: 2265072441, 2273023441. Κινητά: 6945833231, 6936828341, 6978741064.  Email: prolipsiworkers@yahoo.gr

Δευτέρα, 24 Σεπτέμβρη 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης, συμμετέχουμε στην Γενική Απεργία της Τετάρτης, 26ης Σεπτέμβρη. Στο πλαίσιο του Συντονισμού μας με Σωματεία και Εργαζόμενους Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων, Ειδικής Αγωγής και Ψυχικής Υγείας, συγκεντρωνόμαστε σε ενιαίο μπλοκ, στις 11.00πμ., μπρος στο κτήριο του Υπουργείου Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους.

Παλεύουμε για:

- Να μην περάσουν τα νέα «μέτρα» παράτασης της λαθραίας επιβίωσης μεγάλων επιχειρήσεων και πολιτικού συστήματος.
- Να ορθώσει ο λαός την πλάτη και να τινάξει από πάνω του μια και καλή την ενορχηστρωμένη συμπαιγνία τρόικας, συγκυβερνώντων, τραπεζιτών, μεγαλοεργολάβων, καναλαρχών,  εργατοπατέρων, φασιστοειδών.   
- Άμεση και προς όφελος του λαού κατάργηση του Μνημονίου, που θρέφει την συμπαιγνία όπως η ζάχαρη την σφηκοφωλιά.
- Ούτε σέντσι για τα σκανδαλώδη τοκοχρεωλύσια, που μας έχουν επιβάλλει οι διεθνείς τοκογλύφοι. Να καλυφτούν οι πραγματικές και επείγουσες ανάγκες των εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας.  
- Δημόσιες, δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας για όλους τους κατοίκους της χώρας, ανεξαιρέτως καταγωγής, φυλής, πεποιθήσεων. Για σύγχρονες δομές Πρόνοιας, με επίκεντρο των υπηρεσιών τους τον Άνθρωπο. Η Υγεία, όπως και κάθε άλλο καθολικό κοινωνικό δικαίωμα, δεν είναι δυνατόν να «καλύπτεται» με ορισμένου χρόνου, αποσπασματικά και τυχοδιωκτικά «προγράμματα», που υλοποιούν ΜΚΟ ή κερδοσκόποι επιχειρηματίες.
- Όλα τα Κέντρα Πρόληψης ανοιχτά στον ελληνικό λαό, όλοι οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους και ενισχυμένοι με νέο προσωπικό, ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες κοινωνικές ανάγκες.
- Να μην πωληθεί ή «παραχωρηθεί» ούτε σπιθαμή εθνικού πλούτου σε ιδιώτες. Τον πλούτο της χώρας ο λαός μπορεί να αξιοποιήσει συλλογικά προς όφελός του, για να σταθεί ξανά με αξιοπρέπεια στα δικά του πόδια.
- Γενική Απεργία Διαρκείας. Οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να ξεκουνηθούν, καλώντας όλους τους εργαζόμενους σε μαζική ανυπακοή και οργανώνοντας συνεχείς κινητοποιήσεις, μέχρι να φύγει το Μνημόνιο μαζί με την συμπαιγνία του.


ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ «ΜΕΤΡΑ» ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!


Το Δ.Σ. του Σωματείου

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: