Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Κέντρων Πρόληψης για ΔΕΘ - Συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 8 Σεπτέμβρη από κοινού με τον Σύλλογο Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ

.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Διεύθυνση Γραμματείας: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β.

Τηλ.: 6978741064, 6945833231, 6936828341. ΦΑΞ: 2265072441, 2273023441. e-mail: prolipsiworkers@yahoo.gr

Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

.

Ζούμε τα αποτελέσματα της δεύτερης μεγαλύτερης κρίσης της παγκόσμιας οικονομίας κατά τους τελευταίους δύο αιώνες, που άρα αφορά όχι στην Ελλάδα, όπως ποικίλοι «εθνοσωτήρες» εξακολουθούν να διατυμπανίζουν, αλλά στο σύνολο των χωρών τόσο της Ευρώπης όσο και του πλανήτη γενικότερα. Το αληθές της διαπίστωσης αποτυπώνεται, πλέον, περίτρανα στις εκθέσεις για την διεθνή οικονομική δραστηριότητα, που συντάσσουν τόσο ο Ο.Ο.Σ.Α. όσο και άλλοι διεθνείς οργανισμοί, στην αυθεντία των οποίων ομνύουν οι «εθνοσωτήρες».

.

Τα δύο κεντρικά ερωτήματα, που σχετίζονται με την κρίση, έχουν απαντηθεί από τον ελληνικό λαό και μάλιστα όχι αφηρημένα, παρά με συγκεκριμένα αιτήματα που έθεσε μέσα από μεγαλειώδεις κοινωνικούς αγώνες: Υπαίτιος της κρίσης είναι το ίδιο το οικονομικό σύστημα, αντιμέτωπο με τις εσχατιές της ενστικτώδους αναγκαιότητάς του για κερδοφορία – αντιμέτωπο με τα οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, αξιακά όρια της περιβόητης «παγκοσμιοποίησής» του. Θύματα της κρίσης είναι οι εργαζόμενες τάξεις του πλανήτη, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία των πληθυσμών του, στις πλάτες των οποίων οι κυβερνήσεις-υπηρέτες του κεφαλαίου φορτώνουν τα βάρη «διάσωσης» της ισχνότατης μειοψηφίας.

,

Στο πλαίσιο αυτό, η άμεση και ολοένα πιο αυταρχική παρέμβαση των Δ.Ν.Τ., Ε.Ε. και Ε.Κ.Τ. στα εγχώρια ζητήματα μονάχα κακά προμηνύουν. Όσο εξακολουθούν οι αντικοινωνικές πολιτικές «διάσωσης» του χρεοκοπημένου ευρωπαϊκού οικοδομήματος, οι στρατιές ανέργων, φτωχών και κοινωνικά αποκλεισμένων στην Ελλάδα θα αυξάνονται και εξαθλιώνονται διαρκώς. Η ίδια η χώρα μας μετατρέπεται σε προτεκτοράτο και εμπλέκεται ολοένα βαθύτερα σε επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια, με όρους μαριονέτας στα χέρια των νεο-αποικιοκρατικών δυνάμεων.

.

Η σκέψη, έστω, αποδοχής αυτής της κατάστασης ισοδυναμεί με βέβαιη συντριβή και των τελευταίων εναπομεινάντων δικαιωμάτων μας, του δικαιώματος στην Ζωή συμπεριλαμβανομένου. Στην χώρα με το ευρωπαϊκό ρεκόρ ανέργων και αυτοκτονιών δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της παλλαϊκής, κοινωνικής σύγκρουσης με την τρικομματική «συγκυβέρνηση», αυτήν την σύμπραξη λογιστών στις υπηρεσίες των μονοπωλίων που ετοιμάζεται να μας ανακοινώσει ένα νέο πακέτο «μέτρων διάσωσης» της πατρίδας, μέσω της καταστροφής όσων ζουν σ’ αυτήν.

.

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους. Με την δουλειά μας και την συμμετοχή μας στους κοινωνικούς αγώνες θα παλέψουμε, όχι μόνο για να διασώσουμε τις δομές μας, που οι -ουσιαστικά άνω του 75%- περικοπές έχουν τσακίσει με αποτέλεσμα να οδεύουν προς το οριστικό κλείσιμο, αλλά για να συμβάλουμε ενεργά στην ανατροπή μιας ενιαίας ζοφερής πραγματικότητας, που οδηγεί τον Άνθρωπο σε υλική, συναισθηματική και πνευματική εξαθλίωση.

.

Παλεύουμε για:

.

· Δημοκρατία, Ανεξαρτησία, Κοινωνική Δικαιοσύνη.

· Άμεση και προς όφελος του λαού καταγγελία της απεχθούς δανειακής σύμβασης, που έχει υπογραφεί με την Ε.Ε., την Ε.ΚΤ. και το Δ.Ν.Τ.

· Άμεση απόσυρση όλων των αντεργατικών νόμων και μέτρων.

· Δημόσιες, δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας για όλους τους κατοίκους της χώρας.

· Όλα τα Κέντρα Πρόληψης ανοιχτά στον ελληνικό λαό, όλοι οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους και ενισχυμένοι με νέο προσωπικό, ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες κοινωνικές ανάγκες.

· Επίλυση του θεσμικού προβλήματος των Κέντρων Πρόληψης, με πρόβλεψη ενιαίου πλαισίου δημοσίου χαρακτήρα.

· Άμεση καταβολή στα Κέντρα Πρόληψης των οφειλομένων των τριών τελευταίων ετών από πλευράς Υπουργείου Εσωτερικών και ΟΚΑΝΑ, που ως σύνολο ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

· Να μην πωληθεί ούτε σπιθαμή εθνικού πλούτου σε ιδιώτες. Τον πλούτο, τον οποίο ο λαός μπορεί να αξιοποιήσει συλλογικά προς όφελός του, για να σταθεί ξανά με αξιοπρέπεια στα δικά του πόδια.

.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους σε ενεργό συμμετοχή στις λαϊκές κινητοποιήσεις καταγγελίας των ασκούμενων πολιτικών, εν όψει της ΔΕΘ. Η κοινή προσυγκέντρωσή μας με τους συναδέλφους του ΚΕΘΕΑ για το μεγάλο συλλαλητήριο, θα γίνει στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη και ώρα 18.00.

.

Το Δ.Σ. του Σωματείου

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: