Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Κάλυψη της στάσης εργασίας του Σωματείου από την εφημερίδα "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"

..
.
Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2012
.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
.
Προχωρούν σε στάση εργασίας
.

Οι εργαζόμενοι στα 72 Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων της χώρας προχωρούν σεστάση εργασίας (από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.), σήμερα, Πέμπτη, καθώς οι δομές αναγκάζονται να λειτουργούν με το 25% περίπου της προβλεπόμενης κεντρικής χρηματοδότησής τους και τουλάχιστον 20 Κέντρα Πρόληψης έχουν ήδη οδηγηθεί σε αδυναμία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών και μισθοδοσίας.

.

«Σε περίπτωση που η πολιτεία συνεχίσει την τακτική του "Ποντίου Πιλάτου", χρεώνοντας την εμπρόθετη καταστροφή των δομών μας σε κάποιο "φυσικό φαινόμενο μνημόνιο", απέναντι στο οποίο αλλά και στις επιπτώσεις του δήθεν δεν έχει νόημα να οχυρωθεί, θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας με κάθε μέσο», προειδοποιεί το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης.

.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

  • Ολα ανεξαιρέτως τα Κέντρα Πρόληψης ανοιχτά στο λαό. Ολες και όλοι οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους, ενισχυμένοι με νέο προσωπικό, ώστε να καλύπτονται οι οξυμένες ανάγκες των κατοίκων της χώρας.
  • Αμεση καταβολή των οφειλών του υπουργείου Εσωτερικών και του ΟΚΑΝΑ, που ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ.
  • Καμία περαιτέρω περικοπή της χρηματοδότησης των Κέντρων Πρόληψης.
  • Επίλυση του θεσμικού προβλήματος των δομών.
  • Ισότιμη στήριξη και ανάπτυξη όλων των δομών Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων, Ψυχικής Υγείας και γενικότερα Κοινωνικής Πρόνοιας, με σαφή τον καθολικό, άρα δημόσιο, χαρακτήρα τους και με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους.

.
Αναδημοσίευση από το:
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: