Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ερώτηση 56 Βουλευτών ΝΔ προς Υπουργό Υγείας: Θέτουν ζήτημα χρηστής διαχείρισης 10,2 εκ. ευρώ του ΚΕΕΛΠΝΟ από την διοίκηση του ΟΚΑΝΑ

.
.
.
Ερώτηση για τον ΟΚΑΝΑ
.

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο κατέθεσαν 56 βουλευτές με θέμα την καταγγελία της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΚΑΝΑ καθώς και τον έλεγχο για την απόδοση ευθυνών σε ό,τι αφορά τη «μη ορθή εκτέλεση των όρων σύμβασης και των προβλεπόμενων δαπανών».
.
Συγκεκριμένα, όπως προβλεπόταν από την εν λόγω προγραμματική σύμβαση που αφορούσε στην υποστήριξη –για τρία χρόνια- 24 μονάδων αποκατάστασης, τα χρήματα τα πρώτης δόσης ύψους 10,2 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στον ΟΚΑΝΑ έπρεπε να διατεθούν για την κάλυψη της μισθοδοσίας των νέων υπαλλήλων του Οργανισμού και των λειτουργικών αναγκών του, όπως φάρμακα, υγειονομικό υλικό κ.α.
.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ ωστόσο καταγγέλλει ότι ενώ διατέθηκαν τα 10,2 εκατ. ευρώ, ο ΟΚΑΝΑ δαπάνησε τα χρήματα αυτά σε «σκοπούς ασύμβατους με την αρχική προγραμματική σύμβαση».
.
Συγκεκριμένα, από τα 10.083.026,77 ευρώ που δαπανήθηκαν -όπως προκύπτει από τον διαχειριστικό έλεγχο που διενεργήθηκε από ορκωτούς λογιστές- τα 3.600.877,39 ευρώ αφορούσαν κατασκευαστικές δαπάνες και κτιριακές υποδομές –δαπάνες δηλαδή πέρα και έξω από τους σκοπούς της σύμβασης που είχε υπογραφεί. Επιπλέον 3.051.746,96 ευρώ φαίνεται να δαπανήθηκαν μόνο για 7 μήνες μισθοδοσίας –ποσό που «κρίνεται υπερβολικό» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ερώτηση.
.
Έτσι η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασης με τον ΟΚΑΝΑ, στις 18 Μαΐου του 2012. Μετά την εν λόγω καταγγελία, ακολούθησε μία εξίσου «καινοφανής ενέργεια» -όπως αναφέρουν οι βουλευτές- κατά την οποία ο ΟΚΑΝΑ κατέθεσε νέο οικονομικό απολογισμό που εμφανίζει δαπάνες 5.447.671,95 ευρώ –απόκλιση που προσεγγίζει το 50% της αρχικής χρηματοδότησης.
.
«Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
.
1. Εάν θεωρεί ότι τηρήθηκε το περιεχόμενο της αρχικής προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τον ΟΚΑΝΑ;
2. Εάν προτίθεται να διενεργήσει έλεγχο και να αποδώσει ευθύνες;»
.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
.
.
.
.

Αναδημοσίευση από το:
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=182514&catID=1

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: