Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Αλ. Παπαρήγα: Απαραίτητη η συμβολή των Κέντρων Πρόληψης στον περιορισμό των εξαρτήσεων - Το ΚΚΕ διεκδικεί την κανονική μισθοδοσία των εργαζομένων, την πλήρη επιχορήγηση των δομών και τον πολλαπλασιασμό τους

.

.
..

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης

02/11/12

«Κατανοούμε πλήρως την υποχρέωσή μας να βρεθούμε 100% στο πλευρό των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, διεκδικώντας όχι μόνο να μισθοδοτούνται κανονικά, που είναι ένα δικαίωμα που δεν είναι κατοχυρωμένο δυστυχώς, αλλά και να υπάρχει πλήρης επιχορήγηση των Κέντρων Πρόληψης, αρχικά με τα ποσά που ήδη έχει δεσμευτεί το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Υγείας ότι θα δίνει, γνωρίζοντας, όμως, ότι λόγω της έκτασης του προβλήματος της ναρκωεξάρτησης και του αλκοολισμού και άλλων συναφών προβλημάτων τα Κέντρα Πρόληψης πρέπει να πολλαπλασιαστούν και μέσα από τα Κέντρα Πρόληψης μπορεί να γίνει σημαντική προσπάθεια, όσο μπορεί σε αυτές τις συνθήκες, περιορισμού.
..
Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε το εξής πράγμα επειδή γίνεται πάρα πολύ μεγάλος λόγος αυτήν την περίοδο για την έξαρση της κοινωνικής εγκληματικότητας. Όλα τα στοιχεία μας δείχνουν ότι η κοινωνική εγκληματικότητα έχει πολύ μεγάλη σχέση με τη διακίνηση των ναρκωτικών, βεβαίως από τους μεγαλεμπόρους χρησιμοποιώντας, δυστυχώς, αθώα παιδιά ως βαποράκια. Επομένως, αν η κυβέρνηση, η οποιαδήποτε κυβέρνηση θέλει να χτυπήσει την κοινωνική εγκληματικότητα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι μια σύγχρονη και ολοκληρωμένη δημόσια πολιτική για την πρόληψη της διάδοσης των ναρκωτικών, βεβαίως σε συνδυασμό με την επίλυση των προβλημάτων της νεολαίας. 
.
Αλλά η κοινωνική εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά πάνε μαζί σε συνθήκες κρίσης. Βολεύει αρκετούς, διότι η ναρκωεξάρτηση οδηγεί τον άνθρωπο στην απομόνωση και στην απομάκρυνση ή στη μη συμμετοχή στην οργανωμένη πάλη. Εχουμε, λοιπόν, και τέτοιες υποψίες, χωρίς να λέμε ότι καμία κυβέρνηση επιθυμεί τα ναρκωτικά, αλλά παρόλα αυτά δεν είναι τυχαίο ότι από τις πρώτες περικοπές των επιχορηγήσεων είναι στα Κέντρα Πρόληψης και στις θεραπευτικές κοινότητες».
.
..
Αναδημοσίευση από το: 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: