Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Δελτίο Τύπου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ: Τρίτη Μέρα Κατάληψης



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ
Μακεδονίας 11, Αθήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ διανύουμε την 3η ημέρα κατάληψης των Κεντρικών Υπηρεσιών του Οργανισμού, διεκδικώντας αύξηση του προϋπολογισμού, δωρεάν και δημόσια προγράμματα αντιμετώπισης της εξάρτησης, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, απαλλαγή των εργαζομένων από τα δήθεν χρέη που προκύπτουν από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Στις 3 ημέρες των κινητοποιήσεων μας επισκέφτηκαν και εξέφρασαν την υποστήριξη τους στον αγώνα μας πρωτοβάθμια σωματεία, σωματεία εργαζομένων στην αντιμετώπιση της εξάρτησης και εκπρόσωποι βουλευτές από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.
Σήμερα έγινε μαζική κινητοποίηση με δύναμη και παλμό στην οποία συμμετείχε το σύνολο των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα αλλά και εργαζόμενοι από την περιφέρεια. Πραγματοποιήθηκε πορεία προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και συνάντηση με τον υφυπουργό οικονομικών κ. Σταϊκούρα και τη διευθύντρια του γραφείου του κα. Ζευγώλη. Στη συνάντηση παρευρέθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα. Βασιλική Κατριβάνου. Στη συνάντηση αυτή: α) για το θέμα του προϋπολογισμού του ΟΚΑΝΑ ο κ. Σταϊκούρας  μας παρέπεμψε στο Υπουργείο Υγείας και  β) για το θέμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κανονίστηκε συνάντηση μαζί του, την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη.
Ακολούθησε συνέλευση των εργαζομένων στην οποία αποφασίστηκε κινητοποίηση την Τρίτη 26 Μαρτίου και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 11.00, προκειμένου να διεκδικήσουμε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας.
Συνεχίζουμε δυναμικά την κατάληψη των Κεντρικών Υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ και κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: