Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Εφημερίδα "Ριζοσπάστης": "Εργαζόμενοι Κέντρων Πρόληψης-ΚΕΘΕΑ-18 ΑΝΩ-ΟΚΑΝΑ/Ενιαία δράση για τη σωτηρία των δομών" και "Τα Κέντρα Πρόληψης διεκδικούν υπογραφή προγραμματικής σύμβασης"



Πέμπτη 30 Μάη 2013

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ - ΚΕΘΕΑ - 18 ΑΝΩ - ΟΚΑΝΑ
Ενιαία δράση για τη σωτηρία των δομών

Σε συντονισμό της δράσης τους για τη σωτηρία όλων των δομών και της προάσπισης του δημόσιου χαρακτήρα τους, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ,το «18 ΑΝΩ», τονΟΚΑΝΑ και στα Κέντρα Πρόληψης, μετά την κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή, ενώ νέα σύσκεψη θα γίνει αύριο. Προκειμένου να υπάρξουν κοινές παρεμβάσεις, να παρουσιαστούν οι ενιαίες θέσεις των εργαζομένων αλλά και να αντλήσουν πληροφορίες για τους σχεδιασμούς των αρμόδιων υπουργείων και των διοικήσεων Οργανισμών, συστήνεται τετραμελής ομάδα από εκπροσώπους των φορέων.
Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αντίθεσή τους «ενάντια σε οποιοδήποτε σχέδιο απεργάζονται ηγεσίες υπουργείων και διοικήσεις Οργανισμών για απώλεια θέσεων εργασίας, υπηρεσιών, δομών στον κρίσιμο χώρο της αντιμετώπισης της εξάρτησης». Στο πλαίσιο αυτό «η 26η Ιούνη, "Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών", δεν μπορεί να περάσει στην κοινωνία σαν ένα ακόμα "πανηγύρι", σε συνθήκες έκρηξης του προβλήματος της εξάρτησης και αποψίλωσης των δομών αντιμετώπισής του», επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, οι Σύλλογοι Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ και οι εργαζόμενοι στο «18 ΑΝΩ».

Τα Κέντρα Πρόληψης διεκδικούν υπογραφή προγραμματικής σύμβασης
Σε 4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα, προχωράει σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, καλώντας τα μέλη του Συνεδρίου να αποφασίσουν την ανάληψη πρωτοβουλιών για να ξεκινήσει στο πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη 2013 η διαδικασία ανανέωσης της Προγραμματικής Σύμβασης «και όχι ότι η ΚΕΔΕ "θα συμμετάσχει" γενικά και αόριστα σε κάποια διαδικασία, κάποτε». Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν τις ευθύνες της τοπικής διοίκησης διά του συλλογικού οργάνου της, για την πορεία των Κέντρων Πρόληψης μέχρι σήμερα, αλλά και για την πορεία τους από δω και πέρα.
Με επιστολή προς την ΚΕΔΕ, το Σωματείο καλεί τα μέλη του Συνεδρίου να φροντίσουν «ώστε οι αιρετοί εκπρόσωποί σας στην Επιτροπή Παρακολούθησης της Λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης να κάνουν το καθήκον τους. Να ασκήσετε τις πιέσεις που χρειάζονται προς τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ και τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών, ώστε να "καθίσουν στο τραπέζι" με ανοιχτά χαρτιά». 


Αναδημοσίευση από το: 


Δεν υπάρχουν σχόλια: