Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση του Σωματείου μας για ΕΡΤ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
E.K.A, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β -  6945833231, 6936828341, 6978741064 -  prolipsiworkers@yahoo.gr
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΡΤ: ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΙΓΗΣΕΙ

Οι ντόπιοι υποταχτικοί της τρόικας τόσο έχουν ξεκόψει απ’ το μέτρο, που νομίζουν ότι μπορούν να εκποιήσουν ολόκληρους κόσμους. Δημοκρατία, Παιδεία, Υγεία, Εργασία, Πολιτισμό, Αλληλεγγύη, Μνήμη – ο «κατάλογός» τους είναι μακρύς κι όλοι κι όλα νομίζουν ότι «χωράνε» σ’ αυτόν. Θεοί χοντρέμποροι. Θεοί ραγιάδες. Θεοί γελοίοι.

Αφού φίμωσαν την δημόσια τηλεόραση, αφού εκχυδάισαν την μορφωτική, αισθητική και πνευματική αποστολή της, αφού την χρησιμοποίησαν για να βολέψουν 30-40 κομματικούς «φίλους» που ως σύνολο παίρνουν σχεδόν τόσα χρήματα όσα όλοι μαζί οι υπόλοιποι 2.500 εργαζόμενοι της ΕΡΤ, τώρα την δολοφονούν. Κόβουν ένα κομμάτι της προσωπικής και συλλογικής ιστορίας μας, για ν’ αφήσουν την «ενημέρωση» αλλά και τα συμβόλαια (λ.χ. αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ) σε μεγαλοεργολάβους, πετρελαιάδες και εφοπλιστές ιδιοκτήτες καναλιών, που οφείλουν στο κράτος εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να τους έχουν καν παραχωρηθεί νόμιμα οι συχνότητες που εκμεταλλεύονται.

Όσοι ανακουφίζονται, νομίζοντας ότι «γλιτώνουν τον εαυτούλη τους» με την «θυσία» της ΕΡΤ πλανώνται οικτρά. Στο στόχαστρο έχουν ήδη μπει σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, κρατικές βιομηχανίες, όλες οι κοινωνικές δομές – χωρίς να εξαιρούνται οι δομές πρόληψης και θεραπείας της εξάρτησης. Οι προφάσεις είναι έτοιμες, τις ακούμε και για την περίπτωση της ΕΡΤ: «κόστος-όφελος», «καθυστερήσεις», «ανεπάρκειες». Τα εργαλεία επίσης έτοιμα: πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και επιστρατεύσεις.

Και τότε, όσοι τώρα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και γλωσσοκοπανούν «θα σας σώσουμε», θα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και θα τσακώνονται στα τηλεπαράθυρα.  Χωρίς να κάνουν κάτι στην πράξη, για να μην «διαταραχθεί η πορεία της χώρας».

Το Σωματείο μας, όπως κάθε άλλη συλλογικότητα της χώρας που δεν έχει αλλοτριωθεί πλήρως, που δεν κρύβεται πίσω απ’ το δάχτυλό της, αντιδρά ενάντια στο πραξικόπημα της διακοπής αναμετάδοσης του σήματος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και του κλεισίματός της, που «διαπαιδαγωγεί» με τον πιο καταχθόνιο και βίαιο τρόπο τον Λαό στην συντριβή και των τελευταίων απομειναριών της Δημοκρατίας και της Ανεξαρτησίας. Με αλληλεγγύη στους εργαζομένους της ΕΡΤ, με συμμετοχή μας στο λαϊκό κύμα συμπαράστασης και αντίστασης, που αυθόρμητα γεννήθηκε. Για το σταμάτημα του εξανδραποδισμού της κοινωνίας και της διάλυσης της χώρας – καθήκον συλλογικό απέναντι στο δημοκρατικό πολίτευμα, που τόσο έχουν κακοποιήσει οι «πολύχρωμοι» υλοποιητές των μνημονίων. Σύμφωνα με το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος, που αφήνει την προάσπιση της Δημοκρατίας στον Πατριωτισμό των Ελλήνων.

Το Δ.Σ. του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: