Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Απόφαση ΑΔΕΔΥ: Εβδομάδα κινητοποιήσεων η 16/09 ως 20/09 - 48ωρη Απεργία στις 18 & 19/09

Σε απεργιακή... διαθεσιμότητα από τις 16 Σεπτεμβρίου



Kοινό απεργιακό βηματισμό βρήκαν χθες μετά από πολύωρη συνεδρίαση οι παρατάξεις στην ΑΔΕΔΥ. Από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, όταν θα ανακοινωθούν τα ονόματα άλλων 5.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα (θα ακολουθήσει και νέο κύμα 12.500 τον Δεκέμβριο), και για μια εβδομάδα (που θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών) θα ξεδιπλωθεί ο απεργιακός σχεδιασμός της ΑΔΕΔΥ που περιλαμβάνει μια 48ωρη απεργία, συλλαλητήρια, καταλήψεις και άλλες δράσεις.
Αμέσως μετά θα συνεδριάσουν τα όργανα του συνδικάτου αλλά και οι ομοσπονδίες - κλάδοι προκειμένου να λάβουν νέες αποφάσεις με πιθανή παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων, ίσως και απεργία διαρκείας. Μέχρι τότε η ΑΔΕΔΥ προχωρεί την ερχόμενη Τρίτη σε τρίωρη στάση εργασίας, ενώ το ερχόμενο Σάββατο θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση που οργανώνεται στη ΔΕΘ μαζί με τη ΓΣΕΕ.
Αναλυτικά το χθεσινό Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε:
1. Εβδομάδα αγωνιστικών κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.
2. 48ωρη απεργία σε όλο τον δημόσιο τομέα Τετάρτη και Πέμπτη 18 και 19 Σεπτεμβρίου.
3. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 16.9 - 20.9 οι ομοσπονδίες και τα σωματεία των εργαζομένων θα αποφασίζουν επιμέρους δράσεις με συλλαλητήρια, καταλήψεις και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις.
4. Την Παρασκευή στις 20 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών, ενώ την επομένη, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά και απεργιακά βήματα.

Αυτόνομη Παρέμβαση: Μέχρι την ανατροπή...

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η Αυτόνομη Παρέμβαση πρότεινε έναν πολύμορφο εβδομαδιαίο αγώνα διαρκείας με καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και δύο 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 17 και 19 Σεπτεμβρίου και αντίστοιχες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Επίσης πρότεινε τη συγκρότηση, με ευθύνη των Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ και των σωματείων από τους χώρους της Παιδείας, της Υγείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιτροπών αγώνα για την υπεράσπιση του σχολείου, του νοσοκομείου και των υπηρεσιών πρόνοιας. Τέλος, μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου κύκλου κινητοποιήσεων, πρότεινε τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενδεχομένως και με τη μορφή απεργίας διαρκείας και με στόχο την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης και τρόικας.

Σε κινητοποιήσεις και οι ένστολοι

Εν τω μεταξύ σε ένστολες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αποφάσισαν να προχωρήσουν τον Σεπτέμβριο οι συνδικαλιστές αστυνομικοί. Πρώτο ραντεβού δίνουν στις 6 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ συνεχίζοντας με πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, ανάλογα με τις εξελίξεις, όπως σημειώνει η ΠΟΑΣΥ. Αποφασίστηκε επίσης να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας α) στις 17-18 Σεπτεμβρίου 2013 στη Θεσσαλονίκη για τη δίωξη της προέδρου της ΕΑΥ Ροδόπης και μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με τον αγώνα που δόθηκε πέρυσι για να μην μετατραπούν οι αστυνομικές σχολές σε φυλακές, και β) περιφερειακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Κόρινθο και τη Θράκη με κύριο αίτημα την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα κέντρα κράτησης αλλοδαπών.


Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Η ΑΥΓΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: