Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Προειδοποιητική Στάση Εργασίας στις 18 Σεπτέμβρη


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Διεύθυνση Γραμματείας: E.K.A, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β.  Τηλ.: 2265023590, 2102409015, 2273023443.
Φαξ: 2265072771, 2273023441. Κινητά: 6945833231, 6936828341, 6978741064.  Email: prolipsiworkers@yahoo.gr
 16 Σεπτέμβρη 2013

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που, μέσα από τις μαζικές γενικές συνελεύσεις τους, αποφάσισαν να ξεκινήσουν αποφασιστικό αγώνα σύγκρουσης με τις αντιλαϊκές πολιτικές της συγκυβέρνησης.

Οι εκπαιδευτικοί, που με τη συνεργασία τους καταφέρνουμε το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μας, αποφάσισαν μια και καλή, εδώ και τώρα ν’ ακυρώσουν την «αναδιάρθρωση» της εκπαίδευσης, γενικής και τεχνικής. Που σημαίνει, να παλέψουν ενάντια σ’ ένα σχολειό εξεταστήριο, χωρίς βιβλία, χωρίς μόρφωση κι αγωγή, που δεν τ’ αγαπούν και δεν το σέβονται τα παιδιά – και που το εγκαταλείπουν πρόωρα. Να παλέψουν ενάντια στην πιότερη υποβάθμιση του εκπαιδευτικού από πρότυπο για τα παιδιά, σε ρετάλι χωρίς θέση και ρόλο. Να παλέψουν ενάντια στην πρόωρη «κατάρτιση» μετά το Γυμνάσιο και τη «μαθητεία» – επιστροφή στην απλήρωτη παιδική εργασία του 19ου αι. Διεκδικούν και διεκδικούμε κι εμείς μαζί τους ενιαίο 12χρονο σχολείο, υποχρεωτικό, δημόσιο και δωρεάν, ποιοτικά αναβαθμισμένο για όλα τα παιδιά που ζουν στη χώρα.

Ακόμα πιο θερμά χαιρετίζουμε την ένωση με τους αγώνες των εργαζομένων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, στην Υγεία, στον «ευρύτερο» και «στενό» Δημόσιο Τομέα: Ενάντια στις απολύσεις με τα χίλια προσωπεία, ενάντια στο ξανέμισμα και της τελευταίας πνοής «κοινωνικού κράτους» και δημόσιας υποδομής.

Μονάχα έτσι, με την ένωσή μας σε μια γροθιά ενάντια στον νέο μεσαίωνα, κάθε «επιμέρους εργασιακός κλάδος» είναι δυνατό και τίμιο να διεκδικεί τα βασικά του δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι ή όλοι μαζί θα αποτρέψουμε κάθε «διαθεσιμότητα»/απόλυση ή θα περιμένουμε τη σειρά μας ένας-ένας, σαν ποντικοί σ’ άδειο αμπάρι. Μπορούμε κι είναι στο χέρι μας να παλέψουμε για σταθερή εργασία, για όλους. Να σταματήσουμε το χάρισμα του δημόσιου πλούτου στ’ αρπαχτικά, τους πλειστηριασμούς στη λαϊκή κατοικία, τα χαράτσια. Να επιβάλουμε Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, να εξασφαλίσουμε δημόσια δωρεάν τα αγαθά του Νερού, του Ρεύματος, της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας.  

Μονάχα έτσι μπορούμε να κρατήσουμε ανοιχτά τα Κέντρα Πρόληψης, να κερδίσουμε επαρκή χρηματοδότηση και την υπογραφή νέας Προγραμματικής Σύμβασης, να λύσουμε μια και καλή το θεσμικό πρόβλημα των δομών. Μαζί με «τους άλλους» Εργαζομένους, ενάντια στην ανάλγητη κυβέρνηση, που ενώ μας κρατάει σε «μη κερδοσκοπικές αστικές εταιρείες του αστικού κώδικα», με χίλια δυο κόλπα της συμφοράς εκβιάζει την υπαγωγή μας στον ν. 4093/2012, φέρνοντάς μας αντιμέτωπους απ’ τη μια με τα «λουκέτα», απ’ την άλλη με τις «διαθεσιμότητες».

Γι’ αυτό συμμετέχουμε στις ενωτικές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια με 4ΩΡΗ (11πμ-3μμ.) στάση εργασίας στις 18/9/2013. Για την υπεράσπιση των Δημόσιων Αγαθών, του δικαιώματος στην εργασία, της προσωπικής και συλλογικής αξιοπρέπειας και προκοπής μας. Τις αμέσως επόμενες μέρες της Γενικής Συνέλευσής μας θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, βάζοντας την ατζέντα των «δικών μας» αιτημάτων μες στον ενιαίο, συλλογικό αγώνα των εργαζομένων του τόπου μας.


Το Δ.Σ. του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: