Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΤΑ, Υγεία και ευρύτερο δημόσιο στο δεύτερο κύμα κινητικότητας

23:25 - 12/9


ΟΤΑ, Υγεία και ευρύτερο δημόσιο στο δεύτερο κύμα κινητικότητας

Οι ΟΤΑ, ο χώρος της Υγείας και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας θα είναι οι δεξαμενές για την εύρεση προσωπικού που θα ενταχθεί στο δεύτερο κύμα της κινητικότητας, που αφορά 12.500 εργαζόμενους έως το τέλος του έτους, δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην κινητικότητα, σημείωσε ότι δεν πρόκειται μονάχα για ένα προαπαιτούμενο μέτρο, προκειμένου να πάρει η χώρα τις δόσεις από τους δανειστές, αλλά και για ένα χρήσιμο εργαλείο διαχείρισης του προσωπικού του Δημοσίου.
Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η κυβέρνηση θα είναι «συνεπής» με το στόχο που έχει τεθεί για ένταξη 12.500 δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Δήλωσε ότι δεξαμενές για την εύρεση προσωπικού θα είναι, μεταξύ άλλων, οι ΟΤΑ, όπου θα καταγραφούν πλεονασμοί αλλά και ελλείψεις, ο δεύτερος γύρος αξιολόγησης στην Υγεία, και η αξιολόγηση της «περιφέρειας του δημοσίου», δηλαδή τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου.
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από τις αμυντικές βιομηχανίες, το μέλλον των οποίων αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικα.

Κατάργηση άδειας για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή
Επίσης ο κ.Μητσοτάκης προανήγγειλε την κατάργηση της άδειας για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Δημόσιο, η οποία ανέρχεται σε έξι ημέρες ανά έτος.
Όπως τόνισε ο υπουργός, οι εργατοώρες που θα προκύψουν από την κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας αντιστοιχούν στην πρόσληψη επιπλέον 5.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Αναδημοσίευση από το ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: