Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

"Κόλησε" στον δρόμο η αύξηση του προϋπολογισμού του ΟΚΑΝΑ



Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2013 

"Κόλησε" στον... δρόμο η αύξηση του προϋπολογισμού του ΟΚΑΝΑ κατά 4 εκατ. ευρώ!

Από Βασίλη Βενιζέλο

Περί τα τέλη του περασμένου Αυγούστου είχε δηλώσει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην πρόεδρο του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) Μένη Μαλλιώρη ότι αναμένει την έγκριση από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα προκειμένου να αυξηθεί κατά 4 εκατ. ευρώ, δηλαδή από τα 18 εκατ. ευρώ στα 22 εκατ. ευρώ, ο ακραία συμπιεσμένος προϋπολογισμός του Οργανισμού για το 2013. Την ίδια διαβεβαίωση είχε παράσχει επίσης η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή στην Μένη Μαλλιώρη.

Οδεύουμε ολοταχώς για τα μέσα Σεπτεμβρίου και καμία σχετική κίνηση δεν έχει εκδηλωθεί ούτε από την πλευρά του Χρήστου Σταϊκούρα ούτε από εκείνη του Άδωνι Γεωργιάδη ή της Ζέττας Μακρή...

Όλα δείχνουν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα αναγκασθεί λίαν συντόμως να αντιμετωπίσει μία πολύ σοβαρή κρίση στον ΟΚΑΝΑ, ελέω οικονομικής δυσπραγίας του τελευταίου, κάτι που σημαίνει ότι ο Οργανισμός θα βρεθεί και πάλι ενώπιον της πλήρους αδυναμίας του να καταβάλει την μισθοδοσία των εργαζομένων, αλλά και ενώπιον της εξάντλησης των αποθεμάτων του σε φάρμακα υποκατάστασης για τους χιλιάδες θεραπευομενούς του σε όλη τη χώρα!


Αναδημοσίευση από το: Υγεία360°

Δεν υπάρχουν σχόλια: