Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Όλοι στις συγκεντρώσεις στις 16:00 στο Ραδιομέγαρο και στην ΕΡΤ3


07/11/2013

Όλοι στις συγκεντρώσεις στις 16:00 στο Ραδιομέγαρο και στην ΕΡΤ3

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν  στις 4 μ.μ. ΠΟΕΣΥ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΠΟΣΠΕΡΤ έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στις 4 μ.μ.  Ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα και στη Θεσσαλονίκη, στο κτήριο της τηλεόρασης της ΕΡΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού. Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ ενώ έχει εκπνεύσει η κατά το Σύνταγμα προθεσμία επικύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ –και επομένως δεν βρίσκονται σε ισχύ ενέργειες και διαδικαστικές πράξεις με τις οποίες διεκόπη η εκπομπή ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων-, η κυβέρνηση διά του υπουργείου Οικονομικών επέβαλε de facto σήμερα τα ξημερώματα, με τη δύναμη των ΜΑΤ, τη βίαιη παρεμπόδιση των εκπομπών.
Η ΠΟΕΣΥ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις και να αποσφραγίσει το κτίριο, αποφασίζοντας επιτέλους την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους, όταν μάλιστα το θέμα εκκρεμεί ενώπιων της δικαιοσύνης και δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά η Βουλή.
-
ΕΡΑ Αιγαίου: Οχι στο πραξικόπημα- συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Σήμερα στις 4:20 τα ξημερώματα η συγκυβέρνηση του ΜΑΥΡΟΥ χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις καταστολής εισέβαλε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και απομάκρυνε με χρήση βίας και χημικών, τους αγωνιζόμενους  εργαζόμενους.
Οι εντολοδόχοι της ΤΡΟΙΚΑ  έγραψαν μια ακόμα μαύρη σελίδα στην ιστορία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. 
Η εισβολή στην ΕΡΤ είναι χτύπημα στην ελεύθερη ενημέρωση, είναι χτύπημα στη Δημοκρατία.
Καλούμε όλον τον κόσμο να αντισταθεί και να ανατρέψει την πολιτική του ΜΑΥΡΟΥ.
Όλοι κι όλες στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στη  Θεσσαλονίκη και  στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Υπερασπιζόμαστε την ελεύθερη φωνή της κοινωνίας.
Η ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ συνεχίζει να εκπέμπει στους 103,0 στην πόλη της Μυτιλήνης και μέσω της ιστοσελίδας της.
Σήμερα    συγκέντρωση   διαμαρτυρίας  στις  18:00  στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ.
Σε επιστολή τους  οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 καλούν τους πολίτες στον αγώνα για μια Ελεύθερη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση
Μία ακόμη μαύρη μέρα ξημέρωσε σήμερα για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση έριξε και πάλι μαύρο στις ζωές μας, στοχεύοντας ευθέως στη καρδιά της Ενημέρωσης και της Δημοκρατίας. Μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ -3 καλούμε τον κόσμο σήμερα Πέμπτη 7/11/13 στις 16:00 στο κτήριο της τηλεόρασης της ΕΡΤ-3 στη Λ. Στρατού 1, για να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για μια Ελεύθερη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Η παρουσία όλων είναι πολύτιμη και απαραίτητη.

Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης ΕΡΤ-3 που ακόμη αγωνίζονται


Αναδημοσίευση από το OPEN ERT

Δεν υπάρχουν σχόλια: