Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Η Ανακοίνωση του Σωματείου μας στον "Ριζοσπάστη"


Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2013


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Να υπογραφεί άμεσα νέα προγραμματική σύμβαση

Την υπογραφή νέας προγραμματικής σύμβασης για τα Κέντρα Πρόληψης (ΚΠ) απαιτεί το Σωματείο Εργαζομένων στα ΚΠ με ανακοίνωσή του. Οπως αναφέρει το Σωματείο κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, στις 22 Νοέμβρη, ανακοινώθηκε από το βήμα (από το μέλος ΔΣ της ΚΕΔΕ Σ. Δανιηλίδη) «πως η ΚΕΔΕ αποφάσισε να υπογράψει την νέαΠρογραμματική Σύμβαση για τη Λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης, με συνολικό ποσό 16.500.000 ευρώ. Διευκρίνισε, μάλιστα, πως εξ αυτών τα 8.500.000 ευρώ θα προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους της Αυτοδιοίκησης».
Το Σωματείο καλεί την ΚΕΔΕ, να κοινοποιήσει γραπτώς την απόφασή της στο υπουργείο Εσωτερικών, έστω και με το ποσό αυτό, που είναι στα όρια της επιβίωσης των υπηρεσιών των Κέντρων. Υπενθυμίζεται ότι σε έναν μήνα λήγει η παρούσα Προγραμματική Σύμβαση, χωρίς ακόμα να έχει μπει ούτε μία υπογραφή από τις πέντε που χρειάζονται για να ισχύσει η επόμενη (υπουργείο Εσωτερικών, υπουργείο Υγείας, ΚΕΔΕ, ΟΚΑΝΑ, Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ).
«Περιμένουμε από τα υπουργεία να προχωρήσουν τώρα στην υπογραφή της νέας Προγραμματικής Σύμβασης, σε συνέχεια των εργασιών της Επιτροπής Παρακολούθησης της Λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης, που έχουν ολοκληρωθεί εδώ και έναν μήνα. Για να μη χαθεί η παρακαταθήκη της δουλειάς μας, που αποτυπώνεται στις τελευταίες Ετήσιες Εκθέσεις του ΕΚΤΕΠΝ, στη φάση που χρειάζεται να επεκταθεί και να βαθύνει για να στηριχτούν οι τοπικές κοινωνίες στο δύσκολο, καθημερινό αγώνα ενάντια σε κάθε μορφής εξάρτηση», καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου. 

Αναδημοσίευση από τον Ριζοσπάστη

Δεν υπάρχουν σχόλια: