Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση για τα Δημόσια Ψυχιατρεία: Αντί για αποασυλοποίηση, στέλνουν τους ψυχικά πάσχοντες στους δρόμους


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Διεύθυνση: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β. Τηλ.: 2265023590, 2273023443.
 Φαξ: 2265023590, 2273023441. Κινητά: 6936828341, 6976878867, 6978741064. Email: prolipsiworkers@gmail.com

22/11/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΠΟΑΣΥΛΟΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΥΧΙΚΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Εδώ και καιρό οι εργαζόμενοι στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία  ζούσαν σε καθεστώς τρομοκρατίας, με «διαρροές» για απολύσεις απ’ τη μια και διαψεύσεις του Υπουργείου Υγείας απ’ την άλλη.

Σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε, χθες ο Διοικητής της 2ης  ΥΠΕ, Γ. Ευδοκιμίδης, ξεκίνησε διαδικασίες για τη διάλυση, ουσιαστικά, του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, η οποία σε πρώτη φάση περνά από: «αξιολόγηση» όλων των συναδέλφων μας σε Δαφνί και Δρομοκαΐτειο, πέρασμα σε «κινητικότητα»/«διαθεσιμότητα» 150 συναδέλφων από το Δαφνί (για το Δρομοκαΐτειο δεν δόθηκαν ακόμα στοιχεία), «μεταφορά» τριών κλινικών από το Δαφνί και μιας απ’ το Δρομοκαΐτειο σε Γενικά Νοσοκομεία (μαζί με ξενώνες και οικοτροφεία). Μαθαίνουμε πως και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης 80 συνάδελφοι περνούν σε «κινητικότητα»/«διαθεσιμότητα».

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού αυτού φαίνεται πως ειδικά η «Πολυκλινική Αθηνών» μετατρέπεται σε σκουπιδοτενεκέ ανθρώπινων ψυχών: Εκεί, στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς την παραμικρή κοινωνική προεργασία, θα μεταφέρονται όλες οι «περιπτώσεις» από εισαγγελικές παραγγελίες για (κατ)αναγκαστική νοσηλεία, μετατρεπόμενη σε ένα σύγχρονο «Τμήμα Ανησύχων», σαν τα κολαστήρια που λειτουργούσαν στη Λέρο, στο Δρομοκαΐτειο και στο Δαφνί μέχρι πριν 25 χρόνια.

Ως Δ.Σ. του Σωματείου στηρίζουμε τους συναδέλφους μας σε Δαφνί, Δρομοκαΐτειο, ΨΝΘ. Είμαστε μαζί τους, ώστε να μην περάσει και αυτό, το αποφασιστικό κύμα που θα ξεβράσει εργαζομένους στους γκισέδες της ανεργίας και ψυχικά πάσχοντες κυριολεκτικά στους δρόμους. Ώστε να προχωρήσει, επιτέλους, στην Ελλάδα η αποασυλοποίηση, που τόσα χρόνια καθυστερεί εσκεμμένα, λειτουργώντας μόνο σαν πρόσχημα του περάσματος των υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε ιδιώτες, μέσω των «λαγών» ιδιοκτητών και διευθυντών ΜΚΟ.

Ζητάμε: Την κατάργηση του «συμφώνου Andor-Λυκουρέντζου» για την ψυχική υγεία  (των ιδιωτών και της αρπαχτής).
Ζητάμε: Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας, οι ΥΠΕ-άρχες και οι διοικητές των ΨΝΑ και ΨΝΘ, να πάρουν πίσω τις εντολές άρον-άρον διάλυσης των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, που βαπτίζουν «αποασυλοποίηση».

Καλούμε: τους εργαζομένους στα Κέντρα Πρόληψης σε καθημερινή συμμετοχή στους αγώνες των συναδέλφων από ΨΝΑ και ΨΝΘ, με προσέλευση στους χώρους δουλειάς και με συμμετοχή στην κινητοποίηση της ερχόμενης Δευτέρας, 25/11, ώρα 9πμ., μπρος στο Υπουργείο Υγείας, για να ενωθούμε σε μια γροθιά με τους συναδέλφους μας των ψυχιατρικών νοσοκομείων.
Καλούμε: όλους τους συμπολίτες μας να έρθουν, να ενισχύσουν τις γραμμές μας ενάντια στον Ζόφο, που σπέρνουν και στην ψυχική μας υγεία Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΕΚΤ και ντόπιοι συνεταίροι τους.

Το Δ.Σ. του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: