Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Η Ανακοίνωση του Σωματείου μας στην "Ελευθεροτυπία"

Προς νέα Προγραμματική Σύμβαση για τη Λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης

Ανακοίνωσε η ΚΕΔΕ, πιέζουν οι εργαζόμενοι

Με ποσά που εξασφαλίζουν ακροβασίες στα όρια της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης, αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για τη λειτουργία τους και την επόμενη χρονιά.

Η φωτογραφία από το blog του Σωματείου http://prolipsiworkers.blogspot.gr/
Το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης και χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, με ανακοίνωσή του, τονίζει τα εξής:

"Στις 22/11/2013, από το βήμα του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, το Μέλος Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, κος. Δανιηλίδης, ανακοίνωσε επισήμως πως η ΚΕΔΕ αποφάσισε να υπογράψει την νέα Προγραμματική Σύμβαση για τη Λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης, με συνολικό ποσό 16.500.000€.
Διευκρίνισε, μάλιστα, πως εξ αυτών τα 8.500.000€ θα προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους της Αυτοδιοίκησης. Καλούμε την ΚΕΔΕ, να κοινοποιήσει γραπτώς την απόφασή της στο Υπουργείο Εσωτερικών, έστω και με το ποσό αυτό, που είναι στα όρια της επιβίωσης των υπηρεσιών μας.
Να δείξει στην πράξη πως κινείται για «να πέσουν οι υπογραφές», δεδομένου ότι σε έναν μήνα λήγει η παρούσα Προγραμματική Σύμβαση, χωρίς ακόμα να έχει μπει ούτε μία υπογραφή από τις πέντε που χρειάζονται για να ισχύσει η επόμενη (Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Υγείας, ΚΕΔΕ, ΟΚΑΝΑ, ΕΕΤΑΑ. Α.Ε).
Περιμένουμε από τα Υπουργεία να προχωρήσουν τώρα στην υπογραφή της νέας Προγραμματικής Σύμβασης, σε συνέχεια των εργασιών της Επιτροπής Παρακολούθησης της Λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης, που έχουν ολοκληρωθεί εδώ και έναν μήνα. Για να μην χαθεί η παρακαταθήκη της δουλειάς μας, που αποτυπώνεται στις τελευταίες Ετήσιες Εκθέσεις του ΕΚΤΕΠΝ, στη φάση που χρειάζεται να επεκταθεί και να βαθύνει για να στηριχτούν οι τοπικές κοινωνίες στον δύσκολο, καθημερινό αγώνα ενάντια σε κάθε μορφής εξάρτηση". 

Αναδημοσίευση από την "Ελευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια: