Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Κινητοποίηση Επιτροπής Αγώνα Π.Α.ΜΕ. στην Πρόληψη και την Απεξάρτηση: παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 14 Απρίλη στο Υπουργείο Εσωτερικών - με αίτημα και την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης των Κέντρων Πρόληψης


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ εργαζομένων του Π.Α.ΜΕ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ

  • Απαντάμε στο νέο κύμα επίθεσης ενάντια στα δικαιώματά μας με μαζική συμμετοχή στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Απρίλη.
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 π.μ. στην Ομόνοια.
(Προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 9:30)
  • Κλιμακώνουμε με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων, γονέων, μαζικών φορέων τη  Δευτέρα 14 Απρίλη στις 12 μ.μ. στο Υπουργείο Εσωτερικών. Υπερασπιζόμαστε τις δημόσιες και δωρεάν δομές Πρόληψης και Απεξάρτησης που απειλούνται με κλείσιμο και διεκδικούμε την άμεση υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης των Κέντρων Πρόληψης.

Χτίζουμε ισχυρή λαϊκή συμμαχία!
Προκαλούμε Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους μας, συζητάμε και αποφασίζουμε για τη συμμετοχή μας στην απεργία. Παίρνουμε μέτρα για την οργάνωση και την επιτυχία της.
Καλούμε τα σωματεία να αποφασίσουν στάσεις εργασίας στις 14 Απρίλη και οργανώνουμε τη συμμετοχή μας στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Για να αντιμετωπίσουμε την οργανωμένη και συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης, τρόικας, βιομήχανων, τραπεζιτών και εφοπλιστών, δεν έχουμε άλλο δρόμο από αυτόν της οργανωμένης και συντονισμένης ταξικής πάλης.
Την ώρα που εκτυλίσσεται η διάλυση της –ούτως ή άλλως διαχρονικά υποτιμημένης από όλες τις κυβερνήσεις- Πρόληψης και η απαξίωση των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης με την πριμοδότηση της υποκατάστασης ως κύριου μοντέλου «θεραπείας»,
Την ώρα που και αυτή ακόμα την υποκατάσταση την υποτάσσουν στην προοπτική κατάργησης των προγραμμάτων του ΟΚΑΝΑ και της απευθείας συνταγογράφησης των υποκατάστατων από τους γιατρούς (και της πώλησής τους από τα φαρμακεία –προσεχώς και από τα σουπερ-μάρκετ),
Την ώρα που η κοινωνική επανένταξη, ως αναπόσπαστο μέρος της πορείας της απεξάρτησης, γίνεται «άθλος» για τους ανθρώπους που ολοκληρώνουν την κύρια φάση της απεξάρτησης και που η υποτροπή καιροφυλακτεί,
Την ώρα που ο ιδιωτικός τομέας στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες που πλέον του δίνει ο νόμος, βρίσκεται σε άνθιση, ενώ οι ΜΚΟ εισβάλλουν τόσο στην Απεξάρτηση όσο και στην Πρόληψη,
Η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ και την τρόικα, κατεδαφίζει ό,τι απέμεινε από τις κατακτήσεις των εργαζομένων τα προηγούμενα χρόνια. Παραπέρα μείωση μισθών, περικοπές στα επιδόματα που έχουν απομείνει, μείωση εργοδοτικών εισφορών με περισσότερες απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία, χτύπημα των «παγωμένων» τριετιών, κατάργηση ΣΣΕ, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων κ.λ.π.
Στόχος τους; Να ξαναμπούν σε τροχιά υπερ-κερδοφορίας τα μονοπώλια.
Απαραίτητη προϋπόθεση; Να γίνει ακόμα φθηνότερη η τιμή της εργατικής δύναμης, να τσακιστούν τα όποια εμπόδια έμπαιναν στην ασυδοσία του κεφαλαίου.
Τα μέτρα θα είναι μόνιμα: παίρνονται μεν στο όνομα του χρέους και των μνημονίων, αλλά έχουν τη ρίζα τους στην ίδια την ίδρυση της ΕΕ, περιλαμβάνονται όλα στο αρχικό «μνημόνιο» -τη συνθήκη του Μάαστριχτ. Γι’ αυτό και τα ίδια μέτρα προωθούνται σε όλα τα κράτη από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, ανεξάρτητα από το αν έχουν χρέη, ελλείμματα ή μνημόνια. Γι’ αυτό και η ΕΕ δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκή ούτε να εξανθρωπιστεί, όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο όλα τα κόμματα που υποκλίνονται στην ευρωπαϊκή «προοπτική» της χώρας μας.
Αντιθέτως, η όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κρατών μόνο κινδύνους εγκυμονεί για τους λαούς, όσο τάσσονται υπέρ του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή, υπέρ του ενός ή του άλλου πολιτικού κόμματος της αστικής τάξης. Όσο δεν αποφασίζουν να απελευθερωθούν από τα δεσμά της αστικής εξουσίας και να χαράξουν το δικό τους δρόμο ανάπτυξης, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, έξοδο από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους.
Οι εργαζόμενοι στις δομές και τους οργανισμούς Πρόληψης και Απεξάρτησης, παρά την εργασιακή εντατικοποίηση και εξουθένωση, παρά τα βιοποριστικά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, την «απληρωσιά» ολοένα και πιο συχνά στους χώρους, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και του δικαιώματος σε μια ζωή χωρίς εξαρτήσεις, έχουμε συμφέρον να οργανωθούμε ταξικά, να συμπορευτούμε στο δρόμο της ταξικής πάλης μαζί με τους φυσικούς μας συμμάχους, τους συλλόγους οικογένειας, τα μέλη και τους απόφοιτους των προγραμμάτων, τα ταξικά εργατικά σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές, μαζικούς φορείς, που ανησυχούν για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο.
Μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, αγωνιζόμαστε να μην περάσει το κλίμα αναμονής ενός «σωτήρα» από τα πάνω, που έντεχνα καλλιεργούν σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο. Να μην κυριαρχήσει στη συνείδηση των εργαζομένων η μείωση των απαιτήσεων στα όρια της επιβίωσης. Να μην αφοπλιστεί το εργατικό κίνημα υποχωρώντας στην τακτική του εκφυλισμού των κινητοποιήσεων που ακολουθεί ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός.
Μέτρο μας είναι οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των εξαρτημένων να ζήσουν ελεύθεροι από όλες τις ουσίες, να έχουν θεραπεία χωρίς φάρμακα και υποκατάστατα παρά μόνο όταν αυτό θεωρείται απαραίτητο σε κάποιες περιπτώσεις με βάση τα επιστημονικά δεδομένα. Δίνουμε στην Πρόληψη την αξία που έχει για την πολύπλευρη ανάπτυξη του ανθρώπου και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής του υγείας κόντρα στην κυρίαρχη πολιτική που τη χρησιμοποιεί ως «άλλοθι» άσκησης κοινωνικής πολιτικής.
Διεκδικούμε:
Άμεση και γενναία χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης και υπογραφή της προγραμματικής τους σύμβασης.
Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων.
Χρηματοδότηση όλων των φορέων στο ύψος των πραγματικών αναγκών που έχει ανάγκη ο λαός. Μαζικές προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Καμία πληρωμή για υπηρεσίες πρόληψης και απεξάρτησης. Καμία πληρωμή για φάρμακα και Υγεία.
Πρόσληψη με ευθύνη του κράτους όλων των ανθρώπων που ολοκληρώνουν τη φάση της θεραπείας τους και προχωρούν στην επανένταξη. Επίδομα ανεργίας και πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία τους.


Κανένας μόνος του στη θύελλα! Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: