Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Δελτίο Τύπου της επερχόμενης Περιφερειακής Αρχής Αττικής για τα Κέντρα Πρόληψης

Tuesday, 29 July 2014


"Στραγγαλίζουν" οικονομικά τα κέντρα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών

Με κινητοποιήσεις και απεργίες διεκδικούν οι εργαζόμενοι των κέντρων πρόληψης τη χρηματοδότηση των κέντρων, αφού τα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας αλλά και ο ΟΚΑΝΑ οφείλουν ή παρακρατούν μεγάλα χρηματικά ποσά που προορίζονται για τη λειτουργία τους. Στις τελευταίες κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα κέντρα πρόληψης, πήρε μέρος και ο αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Τζόκας. Η «Δύναμη Ζωής», με δελτίο τύπου, ενημερώνει για την τραγική οικονομική κατάσταση των κέντρων και τα αιτήματα των εργαζόμενων:
Ο νέος αντιπεριφερειάρχης Αττικής Σπύρος Τζόκας συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ την Πέμπτη 24 Ιουλίου, στην 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στον ΟΚΑΝΑ.
Μεταφέροντας και τη συμπαράσταση της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου δήλωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής, με τη «Δύναμη Ζωής» και τους Πολίτες «στο τιμόνι», θα μετέχει δυναμικά στη διοίκηση και τις παρεμβάσεις των Κέντρων Πρόληψης της Περιφέρειας Αττικής, διεκδικώντας όλη τη χρηματοδότηση από τα Υπουργεία και τον ΟΚΑΝΑ, αυξάνοντας τις εισφορές της προς τα υπάρχοντα Κέντρα Πρόληψης, απαιτώντας τη δημιουργία νέων όπου οι κοινωνικές ανάγκες το προστάζουν. Μαζί με τους εργαζομένους, που καταθέτουν ψυχή σε έναν δύσκολο στίβο, θα προχωρήσουμε δυναμικά στην ανάπτυξη του θεσμού σε συνεργασία με τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες της Αττικής.
Στη συνέχεια εξέφρασε την υποστήριξη των αιτημάτων των εργαζομένων στα κέντρα Πρόληψης και των πολιτών της Αττικής, που λαμβάνουν τις υπηρεσίες τους:
  • Απόδοση των δόσεων πρώτου 9μήνου 2014 από το Υπουργείο Εσωτερικών.
  • Απόδοση της δόσης Ιουλίου 2014 από το Υπουργείο Υγείας.
  • Απόδοση της δόσης Ιουνίου από τον ΟΚΑΝΑ, που την έχει λάβει αλλά την «παρακρατά», όπως και όλων των χρημάτων που έλαβε αποκλειστικά για τα Κέντρα Πρόληψης και παράτυπα δεν απέδωσε σε αυτά την περίοδο 2009-2013.
  • Απόδοση όλων των οφειλών του Υπουργείου Εσωτερικών για την περίοδο 2009-2013.

Αναδημοσίευση από το kessariani-vironas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: