Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου: Συμμετοχή στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις επετείου της δολοφονίας του Π. Φύσσα


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, τηλ. 6985713648, 6976878867.  Email: prolipsiworkers@gmail.com
                       
Πέμπτη, 18 Σεπτέμβρη 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καλούμε τα Μέλη του Σωματείου να συμμετέχουν στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις, που με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα οργανώνονται σε όλη τη χώρα από πολίτες και συλλογικότητες το διήμερο 18/09-19/09. 

Ο φασισμός και ο ναζισμός δεν είναι κάτι «ξένο», κάτι «εκτός». Είναι η κυριαρχία του θανάτου απέναντι στη ζωή, του μίσους απέναντι στην εμπιστοσύνη, της «ανάθεσης» απέναντι στην προσωπική και κοινωνική ευθύνη, της υποταγής απέναντι στη χειραφέτηση. Είναι η πιο μαύρη ένωση των σκόρπιων κομματιών φόβου -μέσα στην κοινωνία και μέσα στον καθένα- μπρος στην επιλογή της λευτεριάς.

Δεν ξεμπερδεύουμε με λόγια μεγάλα και «εξειδικευμένα στον φασισμό». Ανάποδα στον γρήγορο και βολετό κατήφορο της βαρβαρότητας, ο δρόμος που έχουμε να πορευτούμε είναι της υπομονής, της ενεργού συμμετοχής και του «ανοίγματος» στους Άλλους πέρα από ιδεολογικές παρωπίδες. Ο δρόμος της καθημερινής Αντίστασης στην τρομοκρατία, που οι «κρατούντες» εξαπολύουν απέναντι στον λαό για να μας γονατίσουν, δουλικούς ικέτες μπρος σε λογής «σωτήρες».



Το Δ.Σ. του Σωματείου


Δεν υπάρχουν σχόλια: