Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Αττικής, Κ. Θανοπούλου, για την παρέμβασή της στη συνέντευξη τύπου του Σωματείου μας

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ 13/11/14

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου  του Σωματείου των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών στην οποία χαιρέτησε η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Θανοπούλου Κατερίνα.
Η Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των κέντρων πρόληψης και των προγραμμάτων που υλοποιούν, στην ενίσχυση της χρηματοδότησής τους, στην αναγκαιότητα ύπαρξης θεσμικού πλασίου και συνολικής στρατηγικής κατεύθυνσης στον τομέα της πρόληψης και των εξαρτήσεων.

Τα Κέντρα Πρόληψης της Περιφέρειας Αττικής και όλης της επικράτειας λειτουργούν υπό το καθεστώς αστικής εταιρείας εντός ενός ευρύτερου πλαισίου ασαφειών και ρευστότητας, δημιουργώντας διαχρονικά προβλήματα. Ταυτόχρονα η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ ζητά την αναδρομική αλλαγή των διμερών συμβάσεων, ενώ υπάρχουν οφειλές 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, που σύμφωνα με την δικαιοσύνη δεν έχουν αποδοθεί από τον ΟΚΑΝΑ στα Κέντρα Πρόληψης.
Η Αντιπεριφερειάρχης ανέδειξε στον χαιρετισμό της τα ζητήματα αυτά, ενώ κλείνοντας αναφέρθηκε στην αύξηση του προϋπολογισμού του 2015 της Περιφέρειας Αττικής για τις εξαρτήσεις, στον διπλασιασμό της οικονομικής της συμμετοχής στα κέντρα, στην λειτουργία κέντρου στο Χαλάνδρι-Ν. Ψυχικό, στην ίδρυση το 2015 κέντρου στον Πειραιά και μετέπειτα στην Δυτική Αττική,
Η Αντπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτκής Αττικής
Θανοπούλου Κατερίνα
Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο της Κ. Θανοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: