Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου: "Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS"


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, τηλ. 6985713648, 6978741064, 6976878867.  Emailprolipsiworkers@gmail.com
                        
Δευτέρα, 1 Δεκέμβρη 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την «παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS» αισθανόμαστε την ανάγκη να πάρουμε μια θέση διαφορετική από αυτή των υγειονομικών καρδιναλίων της χώρας. Οι καθωσπρέπει αναβουές ενάντια σε «ιούς», «πανδημίες», «μολύνσεις», «επιπολασμούς» και οι υπεύθυνες συστάσεις για «υγιείς συμπεριφορές», «ετοιμότητες», «ολοκληρωμένα σχέδια» και «προσβασιμότητες» δεν αφορούν κανέναν πέρα από τα λόμπυ των ειδικών.

Αυτό που σήμερα βιώνει ο συγκεκριμένος λαός, της συγκεκριμένης χώρας είναι η απαγόρευση της ζωής με αξιοπρέπεια. Τα σώματα, οι συνειδήσεις και τα συναισθήματα γίνονται όλα μαζί «αντικείμενο-πακέτο» προς (κατ)ανάλωση – σε φυλακές, σε «κέντρα φιλοξενίας», σε τηλεοπτικά κανάλια ή στις δομές υγείας της μνημονιακής εποχής. Όσες και όσοι έχουν χάσει αποκούμπια, πρώτα αφήνονται μόνες/-οι να τα βγάλουν πέρα κι ύστερα θυματοποιούνται από τις λογής εξουσίες, των κυβερνώντων, των καθεστωτικών υγειονομικών, αλλά και «ειδικών» για τα δικαιώματα κοκ.

Η διέξοδος απ’ αυτόν τον κόσμο της χάραξης «υγειονομικών ζωνών» στις ίδιες τις ψυχές μας, έρχεται με πράξεις αντίστασης στην καταστροφή που συντελείται σ’ όλες τις μεριές της καθημερινότητάς μας. Πράξεις όπως αυτή των διαπομπευμένων, εξαρτημένων και οροθετικών ιερόδουλων, που με τους αγώνες τους έδειξαν σ’ όλους μας πώς είναι να έχεις πρόσωπο αντί για τηλεοπτική αντανάκλαση, αλλά και να γεννάς φως μέσα στον ζόφο. 

Χωρίς τις πράξεις αυτές, τα υπόλοιπα «σκέτα», είναι σκηνοθετικές απόψεις σ’ ένα έργο χιλιοπαιγμένο.


Το Δ.Σ. του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: