Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Πρόσκληση: Παρουσίαση ετήσιας έκθεσης ΟΗΕ για τα ναρκωτικά από το ΚΕΘΕΑ, την Τρίτη, 3 Μάρτη


Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου: 

Το ΚΕΘΕΑ παρουσιάζει την ετήσια έκθεση του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά


26.2.2015
Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) σάς προσκαλεί σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών (INCB) για το 2014 την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015, στις 13.00, στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος). 

Η έκθεση
  • καταγράφει τις ανερχόμενες νόμιμες και παράνομες ουσίες που απειλούν τη δημόσια υγεία και χαρτογραφεί τις περιοχές στις οποίες υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα
  • περιγράφει τις διεθνείς και περιφερειακές τάσεις όσον αφορά την παραγωγή, τη διακίνηση και τη χρήση ουσιών και το οργανωμένο έγκλημα
  • επισημαίνει την επίπτωση των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών στη χρήση και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
  • κάνει αναφορά σε μια ισορροπημένη προσέγγιση του προβλήματος των ναρκωτικών ουσιών, που αφενός θα διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα ναρκωτικών φαρμάκων σε ασθενείς σε όλον τον κόσμο και αφετέρου θα περιορίζει την παράνομη χρήση ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών. 
Την έκθεση θα παρουσιάσουν οι  Γ. Νοταράς, πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, και Β. Γκιτάκος, διευθυντής του ΚΕΘΕΑ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Ν. Κωνσταντάρας, μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ.   

Το ΚΕΘΕΑ, ως σύμβουλος οργανισμός του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου (ECOSOC) του ΟΗΕ σε θέματα ναρκωτικών, παρουσιάζει κάθε χρόνο την ετήσια έκθεση της Επιτροπής στην Ελλάδα, ταυτόχρονα με την κεντρική ανακοίνωσή της από τον ΟΗΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες Τμήμα Ενημέρωσης ΚΕΘΕΑ: 2109241993, info@kethea.gr 


Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του ΚΕΘΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: