Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Δελτίο Τύπου για Ομάδα Εργασίας για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ



02/02/2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι αγώνες χρόνων της συλλογικότητάς μας, στη «γκρίζα ζώνη» που μεθοδικά, επί 20ετία, χτίζεται γύρω από τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων αποσταθεροποιώντας συνολικά τον χώρο της αντιμετώπισης των ναρκωτικών, φτάνουν σε ένα κρίσιμο σημείο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών τήρησε τη δέσμευση, που μας έδωσε στη συνάντησή μας της 10/12/2015, αποστέλλοντας στις 28/01/2016 σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πρόσκληση για τη σύσταση Ομάδας Εργασίας, προς αναζήτηση λύσης στο θεσμικό πρόβλημα των δομών.

Περιμένουμε και ζητούμε από τους υπόλοιπους φορείς, που εμπλέκονται στη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης, να αρθούν στο ύψος της κατάστασης που επικρατεί στην κοινωνία και στις δομές μας: Ορίζοντας εκπροσώπους στην Ομάδα Εργασίας και συμμετέχοντας εποικοδομητικά και με συγκροτημένες προτάσεις στην επεξεργασία και προώθηση μιας ριζικής αλλαγής στο καθεστώς των Κέντρων Πρόληψης, με τη δημιουργία ενός δημόσιου, ενιαίου και αυτόνομου φορέα που θα συνεργάζεται επί ίσοις όροις με όλους τους υπόλοιπους φορείς αντιμετώπισης της εξάρτησης.

Η σύσταση της Ομάδας Εργασίας μπορεί να καταστεί σταθμός στην πολυετή πορεία μας για έξοδο των υπηρεσιών και των σχέσεών μας -με περισσότερους από 100.000 ανθρώπους πανελλαδικά- απ' τη μέγγενη μικρών και μεγάλων συμφερόντων, ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα μιας κατ’ ελάχιστο απρόσκοπτης, ουσιαστικής συμβολής στην αντιμετώπιση του φαινομένου της εξάρτησης. Οι σταθερές σχέσεις μας με ανθρώπους στους καθημερινούς αγώνες τους για ζωή με αξιοπρέπεια σε αντίξοα περιβάλλοντα μεγάλης ρευστότητας, συνιστούν την ίδια την πορεία, που συνεχίζεται με την ψυχή στα δόντια.


Το Δ.Σ. του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: