Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση - Απόφαση Γενικής Συνέλευσης για Απεργία




ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ


03/02/2016


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσής μας της 22/01 συμμετέχουμε στην Απεργία της 4ης Φλεβάρη.

Δεν μας πρέπει σαν λαός, που ’χει τόσες φορές τόσο πολύ παλέψει για μια σπιθαμή γη ν’ αναπνέει λεύτερος, να δεχόμαστε το φόρτωμα ενός ακόμα ογκόλιθου στο γκρίζο οικοδόμημα ανελευθερίας και υποταγής, που σηκώνεται κατ’ εντολή ξένων κέντρων και υπό την επίβλεψη ντόπιων εργοδηγών.

Δεν μας πρέπει να ατενίζουμε αμέτοχοι τη μετατροπή μιας χώρας, μ’ όλα τα στραβά της μα και με την ομορφιά, την ιστορία και τον πολιτισμό που κουβαλάει, σε στρατόπεδο συγκέντρωσης κι αποκομιδής καταραμένων ανθρώπινων ψυχών.

Δεν μας πρέπει να χάφτουμε τις αφηγήσεις για βολεμένους αγρότες γενικά, που τάχα αδιακρίτως χωρίς να δουλεύουν, ζουν από επιδοτήσεις.

Δεν μας πρέπει να αφήνουμε να ξεθεμελιώνεται το λιγοστό δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, που μ’ αγώνες έχτισαν οι αλλοτινές γενιές, ούτε να συγχωρούμε μ’ ελαφριά καρδιά τη λαφυραγώγησή του από όσους (εργατοπατέρες, χρηματιστήριο, PSI κλπ.) το ’φεραν στα σημερινά χάλια χωρίς ποτέ να τιμωρηθούν.    

Δεν μας πρέπει να σωπαίνουμε μπροστά σε ένα ένοχο πολιτικό σύστημα και τους κρατικοδίαιτους ιδιώτες παρτενέρ του, που μας ζητάνε να πληρώνουμε τα σπασμένα τους.

Δεν μας πρέπει να μην δώσουμε αυτόν και κάθε άλλον αγώνα για μια χώρα που θα παράγει, ακουμπώντας στον άνθρωπο, στην κοινωνία, στην αλληλεγγύη, στη δημοκρατία – σαν βιωμένες πραγματικότητες και σαν αξίες.

Δεν μας πρέπει να ζούμε με ψέματα και κοροϊδίες.

Το χρωστάμε σ’ αυτούς που έφυγαν ματωμένοι, για να ’ρθουμε και να τα βρούμε φτιαγμένα.

Το χρωστάμε σ’ αυτούς που έρχονται και που δεν φταίνε να τους τα παραδώσουμε ρημαγμένα, επειδή διαλέξαμε να μην σταθούμε στο ύψος μας.



Προσυγκέντρωση Αθήνας, στις 10.30πμ. στο Μουσείο


Το Δ.Σ. του Σωματείου με Απόφαση Γενικής Συνέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: